„Кървава“ Луна ще наблюдаваме на 18-и

лунаДве затъмнения ще можем да наблюдаваме през октомври и ноември, пише „Марица“.

На 18 октомври ще видим полусенчесто затъмнение на Луната. При него, в долната част на Луната ще се появи сянка с червеникав оттенък. То ще започне в 22,48 ч. и ще може да се наблюдава на територията на цялата страна до 2,53 ч. на 19 октомври, когато е празникът на св. Иван Рилски.


Две седмици по-късно, на 3 ноември, ще има пръстеновидно слънчево затъмнение.

То е особено зрелищно, тъй като дискът на Луната преминава през този на Слънцето по такъв начин, че двете заедно образуват ярък пръстен с ореол в небето.

Затъмнението ще започне над Мексиканския залив и Бразилия, ще премине през Атлантическия океан и ще завърши над Африка, Средиземно море и Арабския полуостров. Ще може да бъде наблюдавано и в най-южните части на България, около 15,35 часа.

инфо: http://petel.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.