Ексхумираха лама, починал през 1927г. – изглежда като жив (видео + снимки)

Тялото на починалия през 1927г. лама вече 10 години продължава да измумява учените и да опровергава законите на природата.

Хамбо лама Итигелов бил ексхумиран през 2002г. В своето завещание той бил посочил на своите ученици, че иска да бъде погребан в сандък от кедрово дърво в позата „лотос“. Когато го извадили от гроба му, се оказало, че по тялото няма никакви признаци на гниене, мускулите са еластични и дори излъчват благоухание.

Ламата бил известна и уважавана личност в Русия. Титлата му „Хамбо лама“ означава глава на будистите. Той строял храмове и пишел трудове по медицина, със специалното благоволение на царя Николай II.


Хамбо лама Итигелов продължил своята дейност до 1926г. и когато болшевиките дошли на власт, той призовал будистите да избягат от „червения терор“.

След една година 75-годишния лама заявил, че смята да се оттегли от живота. Той започнал да медитира и скоро починал.

Казал на своите ученици, че иска да бъде изваден от земята след 75 години, защото ще има да каже нещо на човечеството.

Тялото му се съхранява в манастир и е достъпно за хиляди поклонници.

За сега учените не са успели да обяснят това необичайно състояние, което е на границата между живота и смъртта.

Тленните останки нямат пулс и мозъчна дейност, но хипоталамусът, за който се смята, че е обитаван от душата, продължава да функционира. Това са констатирали експертите от САЩ и Русия.

източник: chudesa.net

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.