Лечение с тайствения витамин В 17 в книгата „Свят без рак“ на Грифин

витамин Решение за профилактика и лечение на рака чрез консумация на кайсиеви ядки можете да вземе всеки след консултация с лекар

Ядем пресни кайсии, на компот, на сладко или пием сок от кайсии. Но дали знаем тяхната най-голяма стойност и превантивна функция?

Става дума за ядките от кайсия, които обикновено изхвърляме, а според уважавани световни медицински имена те съдържат важна съставка – витамин В 17, който може да ни предпази от най-коварната болест на днешния ден – рак.

Факти от „Свят без рак“, книга на Грифин за лечение на рак с витамин В 17

Известно е, че ракът се развива когато някои клетки в организма, които дотогава са работили нормално, изведнъж започнат неудържимо да се размножават. Причините са многобройни – вируси, различни канцерогенни елементи, стрес, външна травма, козметика, изкуствени консерванти, замърсена вода, пушене на цигари, промишленото замърсяване…

Американският биохимик Ърнест Т. Кребс смятал, че ракът е следствие от хронично нарушение на метаболизма, което възниква, ако в храната липсва една важна съставка. Изхождайки от това предположение, Кребс в средата на миналия век извлякъл химическа субстанция, за която установил, че може да разрушава раковите клетки.

Историята на витамин В 17, синтезиран под името амигладин или лаетрил, разказва американският филмов продуцент и преподавател Едуард Грифин в книгата си „Свят без рак“

Въпреки че Кребс чрез своите изследвания е успял да докаже ефективността на лаетрила, цялата концепция за лечение на рак с помощта на витаминната добавка, предизвиква присмех и е обявена за безсмислица, а Кребс за шарлатанин. Организирана е масова кампания срещу това евтино и достъпно лекарство, която се основава на твърдението, че витамин В 17 е опасен, защото съдържа цианид.

Да не забравяме обаче, че храната, която ежедневно консумираме, също съдържа множество отровни съставки, така че все още сме живи благодарение на факта, че количествата на токсини, които се консумират не са вредни за здравето.
Грифин припомня, че на базата на много изследвания е установено, че ескимосите, членовете на племето хунзи и други народи от изолирани общности в света, които ядат храни, богати на витамин В 17, никога не заболяват от рак.

Какво е витамин В 17?

Става дума за естествена съставка, която се намира в много храни. Амигладинът за пръв път е открит през 1830 г. в горчивия бадем. Ърнест Т. Кребс (1912-1996) представя амигладина като лекарство срещу рак през 1950 година.

В големи количества витамин В 17 може да се намери в дивите къпини, черешите, семките на ябълки, крушите и сините сливи, в горчивите бадеми, индийските ядки и в австралийския орех, дюлите, ягодите, малините, в семената от лен, в просо, ечемик, елда, в червения боб. Но най-голямата концентрация на витамин В 17 има в ядките на кайсията.

Действие на Витамин В 17: Привлечи и така унищожи рака

Лаетрилът се състои от 1 молекула бензалдехид, 1 молекула хидроцианид и 2 молекула глюкоза. Първите две са отровни, но в комбинация с молекулите на глюкозата са инертни и нямат токсично действие. За да могат цианидът и бензалдехидът да се използват от витамин В 17, е необходимо да влязат в контакт със специфичния ензим бета-гликозид. Този ензим присъства навсякъде в човешкото тяло, но най-вече го има в раковите клетки (до 3000 пъти повече).

Принципът на действие е прост – за да растат, раковите клетки се нуждаят от огромна енергия, т.е. глюкоза. Когато въвеждате витамин В17, раковите клетки поемат молекулите на глюкозата от витамин В 17, а с ензима бета-гликозид отключват бензалдехида и цианида и предизвикват собствената си смърт. Благодарение на голямата концентрация на ензима бета-гликозид, витамин В 17 е изключително смъртоносен за раковите клетки, а за другите клетки въобще не е токсичен.

Принципът е прост – раковите клетки се полакомяват за глюкоза, а когато поглъщат витамин В 17, вече са унищожени.

Превантивна доза витамин В 17 за профилактика на рака

Профилактика д-р Кребс препоръчва прием на В 17 в естествена форма. Ядките на кайсията са най-добрият източник, тъй като освен този витамин, съдържат и други хранителни вещества. Общата препоръка е да не се ядат повече кайсиеви ядки от количеството, което бихме изяли, ако консумираме свежи кайсии в рамките на един час. Дневната доза е 1 ядка на 2,5 кг телесно тегло.


За профилактика се препоръчва употребата на пет кайсиеви ядки на ден. Но самата консумация на ядки при пациенти с рак има по-малък ефект без прилагане пълна метаболитни терапия, която се основава на венозно въвеждане на витамин В 17 с някои ензими и други витамини.

Интернет изобилства с много блогове, които предлагат различни дози и препоръки. В сайтове, посветени на алтернативната медицина ще прочетете, че от откритието на Кребс през 1950 г. до днес има хиляди излекувани от злокачествени заболявания в крайна фаза с помощта на лаетрил. Голяма част от тях са описани в повече от 30 публикувани материала с подпис на уважавани лекари. За терапевтични цели, лаетрилът може да се инжектира в организма.

Morkadis

Всички, които желаят да прилагат тази терапия трябва да знаят, че лаетрилът не е чудотворно лекарство. Такъв лек за рака не съществува, не защото ракът не е лечим, но тъй като появата на тази болест, според д-р Кребс, е следствие на общо нарушаване на обмяната на веществата. Туморът е една видима проява на това заболяване, което се появява на един орган, а след това се разпространява по целия организъм. Затова трябва да се помогне на общия метаболизъм и с терапия, която се основава на цинк и ензими. Без ензими и цинк, лечението с лаетрил няма да бъде успешно.

Препоръчва се едновремемно лечение с лаетрил и магнезий, селен, манган, както и витамини С, А, Е, В 6, В 9 и В 12. Лечението с лаетрил се провежда в Мексико в Oasis of Hope hospital под ръководството на д-р Contreras Rodriguez.

Лечението с витамин В 17 е забранено в САЩ и Австралия

Лечението с витамин В 17  е било оспорвано, а това алтернативно лекарство е заклеймено като „отровно и опасно“. Всички изследвания, които се извършват с лаетрил са насочени да докажат, че той е отровен. За да се покаже пред обществеността, че е това твърдение е убедително, най-известната американска болница и Институт за рака „Sloan Kettering“ ангажирали световни експерти, които са се занимавали с изследване на рака.

Лидер на отбора е японският изследовател Kanematsu Sugiura, който обаче застанал зад ефективността на лаетрила. Болницата е фалшифицирала техните доклади, а Ралф Мос, отговарящ за връзките с обществеността, трябваше да представи тази лъжа. Мос обаче отказал, пише Грифин. Подобна процедура е била извършена и в Австралия. И там лаетрилът е забранен, а ако някой настоява за лечение с В 17, държавната служба по лекарствата (ТГА) за всеки отделен случай може да одобри разрешение за внос. Продажбите на семена от кайсии е забранена, а кайсиите в супермаркетите се продават почистени.

Националният институт за рака на САЩ в началото на 80-те години на миналия век провежда клинично проучване (за определяне какъв е токсичният профил, а не какъв ефект има), където 35 на сто от пациентите на терапия с лаетрил (здрави индивиди) са показали симптоми на остро отравяне с цианид. Проучването е било прекратено и е установено, че няма логика да продължат.

Няма нито една базова информация, където да има препоръка витамин В 17 да се използва за лечение на рак. Има информация, че определени групи хора като племето хунзи, хуните, ескимосите, които обилно използват храни, богати на В 17, са най-здрави, но това са данни, които не се наблюдават в проучването, защото не знаем какви други добавки  използват.

Екип от учени от Университета в Торонто изследваха жителите на Великденските острови и установиха, че дълголетието на жителите, особено ниската заболеваемост от рак, се дължи на една съставка от диетата – плесените, която съдържа streptomices hidrostopicus. От тази съставка след това се произведоха цели нови поколения лекарства, които се използват за лечение на рак. Първо беше sirolimus, след това  everonimus, също tacrolimus, temzirolimus др.

От друга страна, последните години се популяризира  нов начин на живот, наречен „вторачени в слънцето“. Пациентите с рак от тази група консумират само вода – нито витамини, нито храна, нито сокове. Засега не знаем нищо.

Лекарите препоръчват на хората  да не вярват на художествената литература, а само на научни референтни дании.

Единственото нещо от храната, което е одобрено за профилактика на рак на дебелото черво е съставката, наречена куркумин (екстракт от корена на куркума Лонга. National Cancer Institute има публикация за това през 2002 г. В ход са над 20000 клинични проучвания за лечение на рак във  фаза 3 с екстракт, даден интравенозно. Също така се провеждат и все повече клинични проучвания  с екстракти от канабис (във венозна форма).

Как трябва да се храните за предпазване от рак?

– Избягвайте храни от животински произход
– Не яжте бекон, шунка, месни заготовки
– Избягвайте замразени и консервирани храни, които изобилстват с добавки
– Намалете сола, бялата захар и изкуствените подсладители, които са изключително опасни
– Пийте само сокове, изцедени от пресни плодове и зеленчуци
– Пийте шест до осем чаши вода на ден
– Спрете  пушенето на цигари, намалете алкохола и кафето.

Вижте още: 

Фармацевтичните гиганти нямат интерес хората да знаят, че рака е лечим

инфо: http://e-zdravey.com

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.