Гадателката Мадам Ленорман

Portrait_of_Mlle_Lenormand_from_The_Court_of_Napoleon

Мари Ан Аделаид Ленорман е гадателка, живяла през 18 и 19 век. Годината и на раждане не е съвсем сигурна, според повечето източници е 21 май 1772 година. Тя е една от малкото, чиито пророчества и гадания са вписани в уебниците по история.

Родена е в Аленкон, Франция . Умира на 25 юни 1843, на 71 години в Париж.

Започнала е да гледа на карти едва 14 годишна, като първото си тесте карти е получила от цигани, които са и предали гадателските си способности.

След смъртта на Мадам Ленорман, нейният комплект карти, който представлявал тесте, състоящо се от 36 карти, бил публикуван от Гримо.

Едно от най-известните и предсказания било направено на Жозефин дьо Боарне, на която предсказала, че ще стане императрица на Франция. По-късно тя предсказала, че Наполеон ще се разведен с Жозефин и с това си навлекла гнева му. Той не се поколебал и заповядал да я хвърлят в затвора. Там тя продължава да пише, като описвала отношенията си с видни парижани. Малко по-късно я пускат на свобода.

След като излиза от затворя Ленорман продължава с гадателските си занимания. При нея се стичат хора от цяла Франция, както обикновени хора, така и знатни граждани.

Освен с гадателски способности Ленорман се отличавала и с голяма красота. Въпреки това тя умряла девствена, защото никой мъж не успал да спечели сърцето и.

С картите на Мадам Ленорман може да се гадае лесно. Те имат изображение, което съвпада с името на всяка от картите. Освен гадателски способности за гадаенето с картите е важна и интуицията.

Много ясновидци по света продължавали и продължават до ден днешен да използват картите на Мадам Ленорман. Така те се превърнали в наука. Личните и карти все още се пазят, те са с уникална антикварна стойност, а възрастта им е над 160 години.

До сега не съществува подобен феномен, не е ясно дали картите са изработени лично от нея или от нейн близък, не е ясно и от какъв материал са, но невероятното е, че въпреки годините и много собственици през които са преминали, картите са останали в отлично състояние.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

2 коментара
  1. Dany 10 години ago
  2. mimi 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.