Манифестация под чернобилския дъжд – София, 1 май 1986 (видео)


Първи май 1986. Стотици хиляди българи отбелязват в София „Празника на труда“ с традиционен парад пред комунистическите ръководители на страната. Манифестиращите не знаят, че само четири дни по-рано пожар в Чернобил е предизвикал най-тежката ядрена авария в света.

На 1 май радиационният облак достига България. Дъждът, който вали над парада е силно радиоактивен, но на трибуната сякаш не осъзнават опасността във въздуха.

Вижте още: 

Колко са жертвите в България, след аварията в Чернобил?

инфо: http://www.socbg.com/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

7 коментара
  1. Blagovest Cvetanov 6 години ago
  2. Plamen Lilov 6 години ago
    • Анонимен 6 години ago
    • SOLAR 6 години ago
  3. Анонимен 6 години ago
  4. izvanzemen 6 години ago
  5. Анонимен 5 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.