Метеоритен дъжд се стовари върху Русия, има пострадали (видео)

Повече от 500 пострадали има следкато върху района на Урал и централна Русия се стовари метеоритен дъжд.

Към 7.30ч. сутринта жителите на района включително и в град Челябинск, са били силно обезпокоени от експолозии, силна светлина и дири в небето от бял дим. На много места е настала паника, тъй като в началото не се е знаело дали не става дума за военно нападение или самолетна катастрофа.

Най-много пострадали има от счупени стъкла от ударната вълна, включително и деца в училище в Челябинск. Смята се, че става дума за едно тяло, което при навлизане в земната атмосфера се е пръснало на парчета, които са поразили различни места. Има данни, че отломки са ударили фабрика за цинк, но за сега изтичане на вредни вещества няма. Липсват и данни за повишаване на радиационния фон, което е една от възможните негативни последици от подобен метеоритен дъжд. Полицията следи ситуацията с повишено внимание. Според информация предадена от властите, голям брой пострадали с порезни рани са потърсили медицинска помощ, но засега няма данни за по-тежки наранявания.

По думите на дете от 461-во у-ще в град Челябинск, което е станало свидетел на събитията, първо е станало много светло, след това се е чул тътен като от самолет, последван от силна експлозия, след която са се пръснали стъкла във всички посоки.

Тези обезпокояващи събития се случват часове преди астероидът 2012 DA14 да премине на рекордно близко разстояние от земята, но според Европейската космическа агенция между двете събития няма връзка.

По-долу можете да видите и видео, ясно показващо преминаването на метеорита през руското небе.

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.