Микрочип ще ни прави слаби

Учени разработват специален имплант, който ще се бори със затлъстяването.

затлУчени от Великобритания разработват специален чип, който ще може да подтиска апетита. Според тях новият метод ще бъде много по-успешен от досегашните.

Чипът ще се прикрепя към блуждаещия нерв, който е отговорен за апетита при хората. Там той ще разчита и обработва химическите импулси, които преминават по нерва и са свързани с апетита.

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

След като обработи информацията, имплантът ще изпраща сигнали към мозъка и по този начин ще намали желанието на тялото да приема храна.

Проектът е получил финансиране в размер на 7 милиона евро, от Европейския съвет за научни изследвания.

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.