Уникалният случай на момчето риба (видео)

Наричат го момчето риба, защото цялото му тяло е покрито с люспи

рПан е едва на 9 годинки, но кожата по цялото му тяло е покрита с люспи, приличащи като онези на рибите. Тези люспи се дължат на генетично заболяване, което малкият Пан е наследил.

Генетичното заболяване се нарича Ихтиоза (Ichtyosis). Не само, че кожата е опъната и създава дискомфорт на болните, тя сърби. Поради тази причина на болните от Ихтиоза (Ichtyosis) им е трудно да вършат каквото и да било.

Британка поема грижите за малкия Пан от Виетнам. Както се вижда от видеото, възрастната дама пристига на място и прави каквото е по силите й, за да направи живота на малкия болен Пан щастлив.

За  съжаление, всяка година се раждат по 16 000 бебета с това тежко заболяване. Все още не е открито лечение, но е доказано, че студената вода облекчава болките и сърбежа. Дали има някаква връзка между зависимостта люспи – риба – вода? Учените трябва да кажат.


Ако болести като рак, СПИН, инсулт или инфаркт са бич на новото време, редица пациенти страдат от различни редки и непознати болести, които ги подлагат на огромно, нечовешко страдание.

Отново  във Виетнам, млада жена получава някаква странна и непозната алергия, от която кожата й се състарява като на  старица.

инфо: http://lubopitni.com

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Един коментар
  1. evil 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.