Немски художник записа музика от дърветата (ВИДЕО)


Наскоро немският художник Бартоломойс Траубек стартира грамофон, способен цифрово да прочете дървени фрагменти, създавайки вълнуващи мелодии.

С други думи – пръстените на дърветата, които показват възрастта на едно дърво, се превръщат в талантливи композитори, споделяйки песента на природата със света.

Годишните дървесни пръстени разкриват жизнеността на дървото, както неговата дебелина и скорост на растежа. Подобен анализ се прави на всяко дърво, получило място в дървесния оркестър, данните се сортират по десетобалната система, определена от цялостния облик на дървесината (тъмна или светла, твърда или мека текстура).

В основата на мелодията стоят множество хардуерни конфигурации и настройки, но данните за всяко дърво са различни, тъй като природата никога не създава два абсолютно еднакви обекта.

инфо: http://dama.bg/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.