Над 200 хил. доброволци от 107 държави са кандидати за мисия до Марс

Mars One 2025 settlementНад 200 хиляди доброволци от общо 107 държави са подали кандидатури за мисия до Марс в рамките на проекта „Mars One“, съобщава ИТАР-ТАСС.

Първичен подбор са преминали 1058 кандидати. От тях най-много са гражданите на САЩ – 297 души, на второ място са канадците – 75 души, а след тях са индийците – 62 души и руснаците – 52 души.

77% от преминалите първоначалния подбор имат работа, 15% са учащи.

По-голямата част от тях са младежи под 35 години – 415 души. Най-възрастният кандидат е 81-годишен.

До 2015 година между 6 и 10 екипа от по четири души ще преминат през пълния курс на тренировки. Една от групите ще състави първия екипаж, който през 2025 г. ще кацне на Марс, където астронавтите ще живеят до края на дните си.

Първоначално бе предвидено кацането да бъде осъществено през 2023 година, но по-късно срокът бе удължен. Полетът без обратен билет за завръщане у дома ще продължи седем месеца.

В първата четворка ще бъдат включени двама мъже и две жени. След това през всеки две години ще бъдат изпращани други екипи.

Официалният език на Марс ще бъде английският.

Съоснователят на проекта „Mars One“, холандският инженер Бас Лансдорп е съобщил още, че апаратът, който ще кацне на Марс, ще бъде създаден на базата на марсохода на НАСА „Феникс“, който през 2008 г. кацна успешно на Марс.

инфо: http://cosmos.actualno.com/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.