Никой не издържа повече от 45 минути в най-тихата стая в света (видео)

я2Нормалният човек не може да издържи повече от 45 минути в най-тихата стая в света – накрая той започва да халюцинира!

В Южен Минеаполис се намират лабораториите „Орфийлд“, където е построена най-безшумната стая. Тя държи световният рекорд на Гинес за обезшумяване – 99.99%! През 2004 година тази стая е обявена за най-тихото място в целия свят.

За направата на свръх шумозащитената камера е използван слой стъклен памук с дебелина от 1,6 м, както и двойни стоманени стени и 30-сантиметров бетон.

Стаята се използва от доста компании. Тук са провеждали тренировките си и астронавтите от НАСА. В акустично изолираната камера се правят тестове и експерименти за шум на най-различни продукти, например изкуствени сърдечни клапи, електродомакински уреди и мобилни телефони.

На това място се осъществяват най-точните измервания за качеството на звука. Студиото било наето от Харлей Дейвидсън, които искали  да проведат опити как мотоциклетите им да станат по-тихи, но въпреки това да запазят характерния си „харлей“ звук.

Много хора си мислят, че пълната тишина успокоява, но това не е така. Когато човек седне в стаята и потъне в мрак и тишина, започва да получава халюцинации на 45-тата минута. Ако престоят продължи по-дълго дезориентацията става пълна и в подобна среда човек може сериозно да пострада психически.

Колкото е по-тихо помещението, толкова повече звуци започват да се „чуват“ в него. Звуците ни служат за да пазим равновесие и да се ориентираме в пространството. В напълно тихото студио, човек не може дори да остане дълго прав, преди да залитне. Поради тази причина, всички хора, които поради една или друга причина посещават стаята, са настанявани да седнат.

Последвайте ни във Facebook

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!


Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.