Настъпи Китайската Нова Година

China Celebrate The Lunar New Year Of The Horse

снимка: Guliver/Getty Images

Китайската новата година настъпи в точно 05:39 сутринта днес – 31 януари, китайско време.

Това ще рече, че за България тази Нова година е настъпила в 11:39 часа на 30 януари.

2014 е 4711 китайска година и е посветена на зеления и на дървения кон. Конят е любимо животно в Китай. Той е символ на пътуването, състезанието и победата, свързва се с топлината, огъня, червения цвят и любовта.


Според китайските вярвания, драконът е най-бърз в небето, а конят – на земята. Двете животни са символ на благородството и лидерството.

През 2014 година водещи символи ще бъдат коня и дървото. Дървото помага на огъня да гори, следователно през тази година елементът огън ще бъде доминиращ.

Хората с елемент на щастието огън, ще имат много късмет и не трябва да изпускат добрите възможности. Хората с елемент вода, която е противоположна на огъня, трябва да бъдат много внимателни и да не разчитат на късмета си.

Конят се движи бързо. Това означава, че когато се случва нещо, добро или лошо, то ще се случва много бързо. Това важи и за любовта.

Конят помага за откриване на любовта, а ако вече имате половинка, е много подходящ момент да задълбочите връзката си.

Прочетете още:

Каква ще бъде 2014 г. според китайския хороскоп

инфо: http://www.edna.bg/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.