Органичните амулети

кхВ природата съществуват субстанции, които не са нито с растителна, нито с животинска природа, а са резултат от сложния естествен процес на отстраняването. Понякога например дървото се вкаменява и се превръща в опал от дърво, който твърде много напомня на скъпоценния камък, носещ това име.

Мъртвата растителност често се превръща във въглища, но при определено обстоятелства тя поражда много ценна субстанция, която познаваме, като гагат – черен кехлибар, който се образува от дървесината на иглолистните дървета.

Гагат

Гагат – използва се за лечебни цели, особено при епилепсия, главоболие, тумори. Мощна защита против уроки. Зрънца гагат с парченца корал, монтирани върху тънки златни гривни, се носят от много латиноамерикански деца, като защита срещу уроки. От гагат се правят и разпятия и молитвени броеници за защитни цели.

Кехлибар

Кехлибар – вкаменена смола, която се определя като полускъпоценен камък. Кехлибарът е силен магически амулет. Това е един от камъните на традицията.

Корал

Корал – коралът е високо ценен заради магическите си свойства. Защитава от уроки и предотвратява много болести. Носи се и против стерилност.

Амбра


Амбра – много ценна субстанция в парфюмерийната индустрия. Амбрата се изхвърля от вътрешностите на кашалота. Тя е светлосива на цвят и е с много силен мирис. Притежава необичайото свойство да подчертава другите миризми, когато се размеси с тях. Използва се при любовните заклинания и като амулет за плодовитост и за осигуряване дълготрайността на брака.

Безоар

Безоар – Много животни образуват камъни във всички части на тялото, особено в кухите органи. Особено характерни са за козите и конете. Тези камъни защитават от отрови. Папа Инокентий 2 е притежавал голям брой пръстени, златни и сребърни ( колко „християнско“ … бел.ав.) с монтирани върху тях безоарни камъни.

Слонова кост

Слонова кост – това е материалът от който са направени зъбите на слонове, моржове, хипопотами и мамути. В Индия и Китай слоновата кост се смята за скъпоценна. Носи се за дълголетие.

Бисерна мида

Бисер – този скъпоценен камък се образува чрез вкарването на чуждо тяло, като песъчинка в мидата. Мидата започва да секретира субстанция, която обвива песъчинката в концентрична форма, докато се образува бисерно зърно. Понеже е образувана посредством един органичен дефект на тялото на мидата, перлата се разглежда като символ на сълзи и скръб. За перлата се смята, че притежава магически свойства и се свързва с лунната богиня. Тя притежава значителни лечебни свойства и пази от зло.

Коруба на костенурка – чашите изработени от нея предпазват от отравяне.

Някои соли и химически субстанции като каменната сол, селитрата и сярата, понякога се изпозват като амулети, но винаги в съчетание с други субстанции. Тяхното предназначение е основно да очистват по време на ритуалите.

Трапезната сол, също и морската сол е мощно средство за прогонване на злото и се използва в различни ритуали. Селитрата се използва заедно с благовоние, за да осигури светлина за магическите ритуали. Сярата се използва заедно с асефетида (виж растителни амулети) за прогонване на злото.

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.