Археолози смятат, че са открили останките от кораба на Колумб (видео)

колумбСлед 500 години в неизвестност археолози най-накрая смятат, че са открили останките от кораба „Санта Мария“ на Христофор Колумб.

Те предполагат, че развалините му лежат на дъното на морето до северния бряг на остров Хаити, предава The Independent.

Лидерът на експедицията, Бари Клифорд, твърди, че свидетелства ги карат да смятат, че това са останките от известния кораб на Христофор Колумб, пише inews.bg. Знае се, че по време на своето пътуване Колумб е тръгнал с 3 кораба през 1492 година, в търсене на Америка.


Това са „Ниня“, „Пинта“ и „Санта Мария“, на който мореплавателят издига адмиралския флаг. Повечето от нас най-вероятно са забравили или не помнят какво се е случило с тези кораби. „Ниня“ и „Пинта“ са успели да се завърнат в Испания. Обаче Санта Мария така и не успява. И сега идва въпросът как са успели да го открият след толкова много години?

Археолозите с помощта на други открития, както и записките на откривателя (в които той пише предположения къде се е разбил кораба) смятат, че знаят къде точно Санта Мария e претърпял корабукрушение.  Оказва се, че мястото където се е разбил кораба е същото това, за което е подозирал и Христофор Колумб.

Археолозите смятат, че останките от разбития кораб са точно в размерите на кораба на Колумб. Ако пък се окаже, че това не е той, със сигурност ще се смята, че е някой негов идентичен близнак.

Следващата стъпка към официалното обявяване на намирането на кораба изисква останките да бъдат изкопани и извадени. И ако това се окажат наистина руините на кораба Санта Мария, по думите на Клифорд това ще бъдат „първите по рода си подробни морски археологически доказателства за откриването на Америка от Колумб“.

инфо: http://www.novini.bg/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

  Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.