От къде идват игрите и кой ги е измислил?

я1Според старогръцкия историк Херодот игрите на зарове били измислени в древна Гърция, по време на голям глад. Явно хората са били толкова изгладнели и изтормозени, че царят на Лидия решил да измисли нещо необичайно, за да ги разсейва.

Така били създадени игрите на зарове и до някъде проблемът с гладуващото население бил решен. На единия ден се хранели, на другия – играели на зарове. Това се оказало действително доста добра идея – древните гърци толкова се захласнали по игрите, че съвсем забравяли глада си.

Херодот смята, че по този начин жителите на Лидия успели да преживеят и да запазят царството си, въпреки, че недостигът на храна продължил над 18 години.

Последвайте ни във Facebook

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.