Подводният водопад на остров Мавриций

Стягаме багажа и се оправяме на едно от най-удивителните ни пътешествия досега. Ще посетим остров Мавриций и нещо, което човешкият ум е неспособен да обработи напълно.

Остров Мавриций е остров, който се намира в Индийският океан, на около 2000 километра от африканският бряг. Островът е открит от арабите през 975 година, след това и от португалците през 16ти Век, а след това е бил френско, холандско и британско владение до 1968г. когато става република, но това е само предистория, а не самата история, за която ще си говорим днес.

Забележителното е един феномен в северната част на острова, който погледнат от по-високо, прозирайки през кристалните води изумително много прилича на една огромна бездна с водопад в нея. Всъщност това е само илюзия, но пък за сметка на това изглежда наистина сякаш нереално. Интересно е също, че гледано от спътникова снимка също изглежда така сякаш има водопад под водата. Но вместо да ви занимавам още просто ще ви покажа снимки на това чудо.

инфо: http://neshtoto.com

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.