Подземен град под Родопите (видео)

DIGITAL CAMERAСело Хухла (Ивайловград) е археологически комплекс. Според местните хора под него се простира лабиринт, а входа му се пази в тайна, която ще бъде разкрита, когато му дойде времето.

Траките са изградили светилище на хълма „Свети Илия“, от който се откриват гледки към Турция и Гърция. На това място са открити и много аномалии в магнитното поле.

Според хората, подземните богатства на тайнственият град ще се разкрият, когато хората дорастнат за тях.

На хълма има останки на древен кладенец, от който е извирала лековита вода. Легендата разказва, че всяка година до кладенеца идвал елен, който сам се принасял в жертва. Една година страшно земетресение разтърсило местноста и кладенецът пресъхнал.

Под върха „Свети Илия“ има и друго мистеризоно място – водопад. Твърди се, че от него тръгва тунел, който води до подземния град.

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.