Похапването на сополи е полезно?!

я3Възможно ли е бъркането в носа и яденето на сополи да е полезно? Този въпрос често е задаван на студентите, учащи в Саскачеванския университет, от техния професор Скот Напер.

Дали това не е начина на имунната система да изпробва патогените, които ни заобикалят всеки ден? Професорът смята, че сладникавият вкус на сополите може би е начинът на тялото да покаже, че това трябва да се изяде. В интервю той споделя: “ Двете ми малки дъщери прекарват доста време с пръстчета в нослетата, които винаги след това отиват в устата. Дали всъщност не правят това, което еволюцията очаква от тях?“

Донякъде тази теория си пасва с твърдението, че прекомерната чистота на нашето време всъщност съсипва имунната ни система и причинява множество алергии.

Всъщност хората поглъщат сополите си всеки ден. Това посочва Уилям Шафнер от Вандербилтския университет. Може би това ще бъде едно от най-странните неща, които учените са се заемали да изследват.

Последвайте ни във Facebook

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.