Призрачно село изчезва и се появява мистериозно

я1Цяла изследователска експедиция се е заела да издирва селището-призрак, което няколко пъти се появява и изчезва мистериозно.

Селото-фантом се намира в Сибир, Пермския край на Русия. Някои от жителите на областа Мальобка казват, са виждали с очите си мистериозното село. Един от тях е  изследователят Валерий Якимов, който разказа, че кoгато е бил на 14 години се разхождал с приятели и попаднал случайно там.

Децата решили да се пуснат с лодка по реката, която преминава през Мальобка.  Изминали около двадесетина километра и слезли от лодката с идеята, да се разходят  до село Каменка, а оттам да се приберат през гората.

За да минат напряко младежите тръгнали през шубраците и така се отклонили малко от познатият им път. Съвсем скоро обаче разбрали, че това не е правилната пътека и са се загубили, след като попаднали в една напълно неизвестна за тях местност. Децата видели, че в шубраците има нещо като селски път, около който дърветата били прекършени и дори изкоренени, сякаш от там е преминал ураган. Повървели по пътя и пред тях изникнали селски къщи. Хлапетата доста се стреснали, защото до колкото им било известно на това място нямало някакво селище.

Младежите решили да разгледат  къщите и установили, че те са напълно пусти, но сякаш хората които са ги обитавали са ги напуснати само преди часове. Дори в една от къщите печката била гореща, а на масата имало купа с прясно сварени картофи. Децата изяли картофите, понеже били доста уморени и  решили да изчакат стопаните на къщата, които да ги упътят в правилната посока. Неусетно заспали. Събудил ги  клаксон на камион. Момчетата изкочили от къщата и видели един ЗИЛ, който бил пълен с хора, които пътували към близкото село. Шофьорът им разказал, че след като карал по един стар и малко използван път, изведнъж паднала гъста мъгла. Когато тя се разсеяла се оказало, че се намират в непозната местност.

Момчетата се качили в камиона и потеглили в обратната посока. След няколко километра излезли на познатият им път и скоро пристигнали до Мальобка. Всички недоумявали как разстоянието се стопило с близо 30 км и са се озовали само на 5 км от дома.

Николай Суботин смята, че този необикновен случай може да се обясни само с явлението хрономиражи, при които могат да се наблюдават образи на селища или цели исторически събития, които са се случвали в миналото. По този начин могат да бъдат наблюдавани обекти, които са съществували преди хиляди години. Учените са се заели да проучат тези явления – може те да се окажат паралелна реалност или портал за преминаване през времето и пространството.

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Изследователите от научната експедиция на област Мальобка разказват, че докато са работели в региона с часовниците им се случвали доста необичайни и странни неща. Понякога стрелките се въртели много бързо, а друг път забавяли своето движение. По тези места е бил забелязван и реликтов хуманоид – снежен човек. Според някои хора руското Йети е натоварено със задачата, да пази мистериозният свят от нашия.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.