Стомашната язва може да е свързана с характера на човека

 

яВъпреки факта, че лекарите отдавна изучават това заболяване, язвата на стомаха остава до голяма степен загадка. Експерти смятат, че успехът на нейното лечение не е възможен без преодоляване на психологическите проблеми на човека.

 След като през 2005 г. австралийски учени спечелиха Нобеловата награда за физиология и медицина за откритието си на бактерята  Heliсobaсter pylori,  именно тя се счита за причина за стомашните язви.

Тази бактерия, попаднала веднъж в стомаха, остава там завинаги –  организмът не може да се справи с микробите сам. До голяма степен е неизвестно за лекарите как Helicobacter попада в стомаха. А също така и защо от язва и гастрит  боледуват далеч  не всички хора, въпреки че бактерията Helicobacter Pylori присъства в организма на всички.

Последните изследвания учени твърдят – появата на язва на стомаха почти не зависи от храната. Така че  ако преди на хората с язва по време на лечението се препоръчва най-строга диета с голям списък  забранени продукти, сега им е позволено да ядат почти всичко (с изключение на дразнещи стомаха продукти, които дори здрави хора трябва да използват с повишено внимание).


Днес учените са все по-склонни да вярват, че язвата е пряко свързана с характера на човека. Наблюденията потвърждават това: пациенти с пептична язва, характеризираща се със специфичен характер, се отличават с повишена тревожност, раздразнителност, свръхотговорност.

Според лекарите докато съществуват причините, които предизвикват язва на стомаха – тя  ще  напомня за себе си  отново и отново. Лекарствата, като правило, само потискат симптомите на заболяването, и ако не се решат психологическите проблеми на човека, да се разчита на успех от лечението е просто безполезно.

инфо: http://30dumi.eu

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.