Резбарят, който вдъхва нов живот на мъртви дървета

1Вероятно повечето от Вас вече са забелязали невероятната дърворезба, която се намира в приключенския парк „Коколандия“ в Борисовата градина.

Човекът, който я е създал се казва Алексей Алексиев. Той работи по своето произведение от началото на годината. Инженер-химикът по професия, но със страст към дърворезбата, взима инструментите си и отива в парка, за да превърне едно отдавна паднало дърво в истинско произведение на изкуството.

„Идеята ми е да вдъхна нов живот на умиращото дърво. Идеята е не просто то да бъде отсечено и премахнато и нищо да не остане на негово място, а то да се превърне в нещо красиво“, подчерта той. „Цял живот работя дърворезба, това ми беше страст от малък. До 1991 година работих в един институт на БАН, институтът го ликвидираха и от тогава съм художник на свободна практика. С по-големи дървета в градска среда работя от 1994-1996 година.


Тогава в центъра на София направих 12 дървета, включително и пред Народния театър „Иван Вазов“ и на Орлов мост, но за съжаление нито едно от тях не беше запазено. За някои от тях пресата писа и стана ясно, че дървото на Орлов мост е било отрязано от частен извършител“, разказа Алексиев и уточни: „Продължавам да работят с дървета в градска среда с надеждата, че времената може би са се променили и хората са добили усет към красивото“, споделя Алексиев пред БГНЕС.

Вижте още: 

Китаец измайстори най-дългата дърворезба

инфо: http://curious.actualno.com/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

3 коментара
  1. Анонимен 10 години ago
    • Тихомир 10 години ago
  2. Малина 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.