Мистерията Розуел

2Един от най-известните случаи на наблюдавано НЛО е случаят в Розуел, по-известен, като „Мистерията Розуел.“ На 1 юли, 1947 година в близост до американското градче се разбива летяща чиния.

На този ден няколко човека, живеещи в различни краища на града подават сигнал, че са наблюдавали неиндифицирани летящи обекти с овална светеща форма да кръжат в небето. Един от тях бил летецът-ветеран Ричард Ранкен. Местен фермер чува по същото време силен взрив. Озадачени от станалото на следващия ден той и негови съседи решили да проверят в околността и се натъкнали на метални парчета, които били разпръснати из пасището.

Хората събрали част от парчетата и ги откарали в Розуел, за да ги покажат на шерифа. Те се оказали изключително устойчиви, не се поддавали на никакви деформации, а по някои имало надписи на непознат език.

Шерифът се свързал с елитна база на американските BBC, предоставяйки им парчетата и информацията за разбилият се кораб. Заинтригуван командващият изпратил в имението на фермера група офицери. Там били открити още отломки, а на около 2 мили бил и самият катастрофирал кораб с лежащи около него 4 тела. Те били облечени в сребристи прилепнали костюми. Натоварили телата и кораба и ги закарали във военна база.

Районът на катастрофата бил отцепен. Информацията за катастрофата достигнала до местните медии, но по-късно на пресконференция била опровергана от командващия въздушната армия. От Вашингтон било наредено случаят да бъде потулен незабавно.

Корабът заедно с телата е откаран в най-развитият научно-технически изследователски център в Щатите. Там се установява, че е с извънземен произход.

По непотвърдени слухове две от извънземните са били намерени живи и са починали по-късно. Труповете им се съхраняват в Лос Алмос, Ню Мексико.

През последвалите години има много нови данни за забелязани и открити кораби и тела на извънземни. От януари 1947 г. и декември 1952 г. има сведения за намерени 16 кораба и 65 тела, едно от които е било на оцелял от катастрофата извънземен. 13 от тези инцидента са се случили в САЩ, а останалите в Мексико и Норвегия.

Мистерията „Розуел“ е най-известната по рода си, въпреки опитите на военните да бъде потулена, от което можем да съдим, че там се е случило нещо наистина необичайно.

След този случай е образувана комисия, известна под името „Маджестик 12“, която е съставена е от военни и учени и се занимава с подобни случаи.

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.