Фосилният скелет Арди

6Фосилният скелет, наречен Арди, който е на 4,4 милиона години е бил обявен за откритие на 2009 година от списание „Нейчър“. Той е в списъка с 10-те най-големи научи открития за 2009 година, сред които е и откриването на вода на Луната.

Находката е намерена още през 1994 година в Етиопия. Изкопаването и проучването на древните кости е отнело на археолозите 15 години, но е дало ценни познания за еволюцията на човека.

Арди е с 1 милион години по-стар от предишният прародител на Хомо Сапиенс – „Луси“ и разбива митовете за директната връзка на хората със съвременните маймуни.

След анализ на зъбите, черепа, костите на ръцете, краката и таза става ясно, че древният човек е притежавал типичните черти на днешните хора.

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.