След 10 години ще можем да пращаме хора на Марс

marsНивото на техническо развитие на човечеството ще позволи след 10 години на Марс да бъде изпратена пилотирана експедиция. Това твърди основателят на Марсианското общество Робърт Зубрин.

“Сигурен съм, от техническа гледна точка, че ние сме по-близо до това решение, отколкото когато са изпратили човек до Луната”, каза 61-годишният Зубрин.


„Изпълнението на проекта Marc One, който предполага създаването на населените места на Червената планетата, е технически възможно. Но не смятам, че можем да създадем селище на Марс само от продажбата на правата за излъчване на телевизионно шоу”, казва Зубрин.

Американецът предлага и друг вариант – програмата да бъде насочена към тези хора, които се интересуват от колонизирането на Марс. По думите му по света има много хора, които смятат, че в бъдеще човечеството трябва да се премести в космоса.

Според ядрения инженер не трябва да се спира до вече постигнатото. Космическите станции трябва да се превърнат в тренировъчни кораби за междупланетни мисии. Дори количеството космическа радиация, която човек може да получи върху организма си по време на полет, е силно преувеличена. Дозата на радиация по време на мисията до Марс ще увеличи риска от рак само с 1% през целия живот, смята Зубрин.

инфо: http://widespace.eu/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Един коментар
  1. Анонимен 8 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.