Слънчевото изригване: Невиждани кадри от НАСА (видео)

слънцеНАСА публикува видео с поразителни кадри от слънчево изригване от средна степен, които са били уловени наскоро от Обсерваторията за слънчева активност на агенцията.

Видеото показва изригване от клас М със степен на интензивност 6.5. За сравнение, най-големият клас X е с 10 пъти по-голяма интензивност от М.

Хората на Земята не могат да бъдат физически засегнати от изригванията, тъй като техните емисии не могат да преминат през земната атмосфера. Единственото, за което трябва да се притесняваме, са комуникациите. Ако изригването е достатъчно мащабно, то може да засегне този слой от атмосферата, където се предават GPS и комуникационните сигнали.


В своя пиков момент изригването се проявява като смесица от две силни ултравиолетови светлинни вълни. За да бъдат те видими, от НАСА ги оцветяват в жълто и червено в отделните части на видеото.

Вижте още: 

НАСА откри планета, която може да е обитаема

 

инфо: http://webstage.bg/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Анонимен 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.