Стряскащи разкрасителни процедури от близкото минало (снимки)

Какво е карало изобретателите през XX век да създават толкова странни изобретения? Вероятно за почти всичко, за което се сетите в момента, съществува някоя чудата версия от онова време.

Днес жените се къдрят с ролки или маша.През 30-те и 40-те обаче е трябвало да поставят кичурите си около дебели нагрети жици. Освен това са носили всевъзможни странни и ужасяващи маски, за да подобрят кожата си. Днес дамите просто нанасят малко крем или в най-лошия случай – маска за лице и някоя и друга краставичка.

От друга страна обаче, някои идеите от онова време изглеждат страхотно – в края на краищата кои не се е будил сутрин с желанието да изцери махмурлука с една маска „Махмурлуково блаженство“, извадена директно от фризера?

„Замразяването“ на луничките с въглероден диоксид е било популярно лечение през 30-те

а1

Очите на пациента са покривани с напълно изолиращи слушалки. Носовете са се запълвали за максимална защита. Диша се единствено през туба, вкарана в устата.

Няколко гигантски сешоара обслужват дамата

а2

Една перманентна фризьорска процедура (вероятно къдрене), извършвана в Германия през 1929 г.

а3

Това устройство от 1930 г., изобретено от Max Factor, е помагало за правилното нанасяне на грим

а1

Тази страховита маска от 40-те години на XX век се включва към електрическата мрежа, за да нагорещи лицето. По този начин тя би трябвало да стимулира кръвообращението и да направи така, че кожата да изглежда по-свежа.

а2

Козметичните салони през 40-те, гарантиращи стройна фигура, са използвали най-различни изобретения за отслабване. Едно от тях е този стол. Той масажира клиента със своите метални ролки.

а3

Morkadis

Разкрасяване в козметичния салон на Хелена Рубинщайн през 40-те години на XX век.

а1

Преди изобретяването на слънцезащитния крем в средата на 40-те години на XX век, плажуващите са носили одежди като тази (Freckleproof Cape), за да се предпазят от Слънцето. Тя е включвала дори и вградени слънчеви очила.

а2

Преди Втората световна жените са прекарвали часове край подобни зловещи нагряващи машини, за да накъдрят косата си и да бъдат модерни.

а3

Плодова маска от 30-те години на XX век

а1

Това „вълшебно боне“ от 40-те е обещавало на хората розови бузки. Как? Като намалява атмосферното налягане около главата им, пресъздавайки по този начин високопланинските условия.

а2

Тази смукателна машина от 30-те се е състояла от малки стъклени накрайници, гумен маркуч и вакумна помпа. Гарантирал е гладка кожа без петна.

а3

През 20-те жените са носили гумени „разкрасяващи маски“, за да се отърват от бръчките и дефектите по своята кожа.

а1

Маската „Махмурлуково блаженство“ също е изобретена от Max Factor. Тя се състои от пластмасови кубчета, които могат да бъдат напълнени с вода, а впоследствие – замразени. Била е популярна сред обичащите да купонясват холивудски звезди през 40-те.

а2

инфо: http://www.obekti.bg

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.