Tайнствени кръгове се появяват по Задушница, родители вярват, че са знак от загиналия им син

кръгове 2

снимка: http://www.24chasa.bg/

Земни кръгове и фигури с обгорели краища насред морава – това странно явление се появи два пъти за 5 дни на две различни места в Хасковска област и провокира хипотези и догадки, които стигат до свръхестественото и паранормалното, пише „24 часа“.

Фигурите първо осеяха земята в хасковския кв. “Болярово”. После и в димитровградското с. Ябълково, където в края на миналата седмица кметът Иван Панчев откри в двора си близо 50 хаотично пръснати кръга в люцерната си на площ около декар.

Неизвестният чертожник е изрисувал повечето от окръжностите с абсолютно правилна форма, а диаметърът им е от 20 до 50 см. Въпреки че теренът е бил засят равномерно с фураж, пръстта е избила в геометричната форма, а свежата растителност е с обгорели по контура краища.

“Всеки ден съм по двора. Миналия четвъртък нямаше нищо, в петък – също. Кръговете се появиха изневиделица на следващия ден направо от нищото”, разказа селският кмет.

Той изключи възможността фигурите да са следствие на торене или пръскане. Животни също не били пускани на пашата, нито по моравата са били оставяни съдове, чиито краища биха могли да изсушат като обръч тревата.


Домашното куче вършело тоалета си на друго място – край дръвчетата. В същото време съседният парцел не е нашарен. “Абе има нещо, ама какво ли може да е?”, казва комшията на ул. “Бенковски” Хубен Пенев. И той като стопанина е разгледал мистериозните следи, но няма рационално обяснение за произхода им.

“Може да е всичко – от почва или болест до работа на Господ”, обобщава човекът.

кръгове 1

снимка: http://www.24chasa.bg/

По подобен начин цъкаха и клатеха глави и в хасковския кв. “Болярово” в средата на миналата седмица. Тогава в двора на Ангел и Господинка Вълкови също по необясним начин за денонощие се пръкнаха същите кръгове, но освен тях имаше и елипси и осморки.

На място бе повикан агроном. Той оцени, че може да става дума за действие на хербицид при вида на попарената като от гореща вода трева, но собствениците отрекоха да са третирали почвата. Специалистът разрови и за следи от мицел на първата пролетна гъба – челядинката, но не откри спори, които причинявали изсъхването.

Причината трябва да са фитопатогенни гъби. Това се случва всяка пролет в необработени градини. Те се появяват върху плевели, които избуяват в края на зимата и после изчезват от само себе си”, коментира шефът на “Растителна защита” в Хасково Ангел Христов.

Инспектори от агенцията по храните изтъкнаха и друга възможност – теренът да е бил заливан с гориво като газ или нафта, а по-смели комшии заподозряха намеса на другоземна сила. И на двете места на кръгове с неведом произход нито собственици, нито съседи са чули нещо или пък са забелязали предизвестник на извънземни сили.

“Тези кръгове може да са знак от загиналия ми син. Поне на мен ми се иска да вярвам, че е така”, предположи вчера Иван Панчев. Допълнителен аргумент е, че непонятните кръгове се появяват точно на Задушница. “В 13,30 по обяд някой звънна на входа.

Отворих: нямаше никого. По-късно звънецът пак се задейства и пак нямаше човек пред портата”, добави Панчев. Кръстеният на 91-годишния си дядо Панчо млад мъж заминал за Америка преди 8 г. първоначално на студентска бригада. Решил обаче да прекъсне следването и да остане в Щатите.

Morkadis

“Допита се първо до нас дали да се връща. Ние му казахме сам да прецени”, уточнява родителят. В последния ден на април м. г. Панчо излязъл от квартирата си в предградие на Чикаго и поел на курс с камион. На границата на щатите Луизиана и Тексас заради станала по-рано катастрофа в съседно платно на магистралата друг тежък камион отпред рязко набил спирачки. Панчо не могъл да реагира, ударил се в задницата на тира и загинал на място.

“Смятам, че тези кръгове крият послание. Може би по-мащабно от знак от починалия ми син. Беше ми подсказано, че смисълът му ще се изясни след 2 до 4 седмици”, каза и съпругата на кмета Снежана.

Фамилията прочела в интернет, че наш професор можел да разчита подобни графични загадки. Съпрузите щели да го издирят и да му пратят снимки за тълкуване. Иначе историята на разрешени и останали без отговор екстраординерни случки в региона е богата. Още преди 20-ина години пенсиониран военен от Любимец почти всяко лято алармираше за летящи чинии над града.

“Моля ви, поне не го пишете, когато аз съм на дежурство”, призоваваше тогава действащият майор от авиацията Иван Тошев, на чиито служители – планшетисти, той възлагаше пълно калкиране на въпросното пространство по заповед от Министерството на отбраната.

Вижте още: 

В село Черни Вит погребват починалите в дворовете си

инфо: http://www.24chasa.bg/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.