Учен ще бъде замразен, а след време – върнат към живот1Немският учен Клаус Самес иска след смъртта му да бъде замразен с идеята след време да бъде върнат отново към живот.

75-годишният Самес подписа документ, съгласно който след като умре, тялото му ще бъде поставено в състояние на криогенна консервация. В течение на много години немският учен се е занимавал с проблемите на геронтологията, а от 1995 г. досега се е посветил на криониката.

След смъртта му Самес ще бъде поставен във вана с лед, която ще бъде транспортирана до Мичиган и предадена на Криогенния институт. Там кръвта му ще бъде заменена с физиологичен разтвор, след което тялото му ще бъде поставено в камера с течен азот.


До момента Криогенният институт е замразил по този начин над 100 души, гарантирайки, че след време те могат да бъдат върнати към живот. Всеки от клиентите заплаща по 21 000 евро, но за проф. Самес има отстъпка – 14 000 евро. Повечето от замразените клиенти са неизлечимо болни и са се решили на тази стъпка с надеждата, че когато медицината напредне достатъчно, те ще могат да бъдат размразени и излекувани, предаде КРОСС.

Мнозинството учени обаче са на мнение, че процесът на криоконсервация е необратим и че ръководещите Криогенния институт са просто банда мошеници, извличащи печалба от лековерието на клиентите си, очакващи излекуване в бъдеще или даже безсмъртие.

инфо: http://curious.actualno.com/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.