Ужасните медицински практики от миналото

Ранната човешка медицина е била доста далеч от това, което познаваме днес. Ама наистина далеч. Вижте някои от най-ужасяващите процедури, на които са били подлагани хората в миналото.

Honey1. През 16-ти век, възрастните мъже в Арабия са се подлагали на мелификация – процес, който изисквал да се хранят единствено с мед… докато не умрат. След това били погребвани за 100 години, а после ексхумирани, продавани и изяждани за здраве и дълголетие.

sirop2. В края на 19-ти век, детският сироп срещу зъбобол на Mrs. Winslow’s бил изключително популярен. Той действал, защото бил пълен с морфин.

а3. В миналото (чак до края на 50-те години на 20-ти век), болните от туберкулоза били лекувани чрез процедура, при която в гръдната кухина се вкарвал инертен материал, за да се упражни налягане върху дробовете и да се причини колабирането им.
За целта често се използвали пинг-понг топчета. Това причинявало инфекции и кръвоизливи.

м4. През 12-ти и 17-ти век е имало чудотворна храна, наречена мумия. Представлявала прах от мумии.

трепанация5. Трепанацията е процедура, оцеляла и до днес. В миналото включвала пробиване на дупка в черепа до показването на твърдата външна ципа на мозъка. Така лекували мигрени, припадъци и психични заболявания. Днес се използва за лекуването на кръвонасядания в мозъка.

инфо: http://359.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. aнонимнa 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.