В България има 126 вероизповедания

Religious tolerance illustrationПравославната църква е традиционна за България, но заедно с нея у нас съществуват още десетки официално регистрирани вероизповедания – общо 126, пише „Труд”.

Всекидневникът посочва, че много от религиите, които смятаме за секти, всъщност са законни според разпоредбите у нас.

Сред тях има десетки християнски църкви. Една от тях например се нарича „Покров Присвета Госпожа Богородица“ и е регистрирана в с. Казашко, Варненско. Вярващите в Града на сините камъни могат да избират между „Църквата в Сливен“ и „Добрата църква в Сливен“.

В столичния жк „Обеля“, на петия етаж в панелен блок, действа религиозният култ „Време е за жътва“. А в Казанлък дейност развива мисионерският център „Даром сте приели, даром давайте“.

инфо: http://www.meganews.bg/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

2 коментара
  1. Анонимен 10 години ago
    • патриотико българский 7 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.