Чудо преди Великден! Ликът на Ванга се появи на прозореца в къщата й в Рупите

вангаНово чудо в Рупите ознаменува отварянето на къщата на пророчицата Ванга близо 18 години след смъртта й.

Местни жители, посетители дома й и регионални медии съобщават за невероятен знак от ясновидката, смятана за светица – силуетът й се появил на прозореца на дома й. Това се е случило ден след Благовещение, когато за пръв път хората бяха пуснати в къщата-музей на Рупите. Знамението било видяно от десетки вярващи в способностите на петричката врачка.

Тъкмо излизахме от двора, когато се обърнах назад за последен път да погледна къщата и да се прекръстя и сянката на Ванга беше на прозореца. Сякаш беше зад стъклото от плът и кръв, но слънцето светеше в нея и за това не я виждах съвсем. Изглеждаше като в последните й години”, разкрива пред местен сайт благоевградчанката Божинка Николова, която два пъти е получавала помощ от Ванга приживе.

Същото преживяла и нейната комшийка Петя Василева, с която заедно посетили къщата на пророчицата на 26 март, ден след отварянето й.

Бях толкова сащисана, че дори не промълвих дума. Гледах втренчено и все това виждах. Когато се обърнах и после пак погледнах към прозореца обаче беше изчезнала. Не казах на Божка веднага, да не реши, че халюцинирам, но като си споделихме се оказа, че сме видели едно и също нещо”, обяснява жената, а видението й се потвърждава и от много други свидетели, зърнали лика на Ванга на прозореца на къщата й на тръгване от дома й. Сред тях са и хора от Рупите, които от години редовно минавали покрай двора, но досега никога не били виждали лика й.

Тя е доволна, че в дома й пак има хора, че посреща гости и чува глъч и молитви на искрени хора. Затова се появява да ги изпрати на тръгване и да им даде кураж и вяра, че ще им помогне и че има и добро”, убедени са комшиите на петричката ясновидка, познавали я и приживе.

Те разказват и за друго чудо, станало навръх Благовещение, часове след отварянето на къщата на пророчицата. Сред първите посетители била млада жена с много тежък ревматизъм и мигренозни болки, заради които едва се държала на краката си в последния месец. Само минути след влизането си в стаята, където пророчицата приживе помагала на хората, болките на благоевградчанката в главата и ставите изчезнали, а на тръгване вече се чувствала като нов човек. На чудото станали свидетели и други присъстващи, мнозинството от които също казват, че излизат от дома на пророчицата с олекнали души и без болежки.

Може всички да си въобразяват и всъщност да ги лекува голямата вяра в способностите на Ванга, но това няма значение, защото по-важното е, че се оправят и имат надежда, че молитвите им ще бъдат чути. На това място не случайно и самата Ванга се е установила, защото е знаела, че има мощна целебна енергия. А сега там живее и нейният дух, нейната сила да помага и това е свято място, което със сигурност помага на хората”, убедени са последователите на Ванга, дошли първи в къщата й след отварянето.

Стотици хора от цялата страна,както и руснаци и гърци се стекоха още на Благовещение в Рупите и се извиха дълги опашки, тъй като входът е безплатен, но пък се пускат само по няколко души, за да не се допусне разрушаване на сградата или подредбата в стаите.

След смъртта на пророчицата нейният дом бе запечатан, както и постройката, в която е приемала нуждаещите се. Навръх християнския празник осиновеният син на ясновидката Димитър Вълчев отключи входната врата на къщата.

Целият интериор е пълно копие на оригиналния, който се намира в историческия музей в Петрич. Тук са поставени леглото, миндерът, стенният часовник, транзисторът, икони, запазена е камината, има и телевизор. Кандилото в една от стаите гореше.

„Така леля Ванга ни свети и ни сочи верния път – на обич и разбиране между хората. Ето че олеквам и усещам духа й”, сподели възрастна жена, докато докосваше кръста в антрето на къщата. Почти всички на излизане целуваха снимката на пророчицата.

Местни хора пък припомниха, че чудото с появата й на прозореца далеч не е първото, което се случва в Рупите. Последното бе през есента на миналата година точно срещу Архангеловден. В тези часове гъсти облаци скривали луната, наоколо лампите не светели и въпреки това, малко преди полунощ странно сияние обляло Рупите. Мълвата, че неспокойният дух на Ванга отново е споходил местата, където приживе обитаваше самата пророчица, намери ново потвърждение. Хората бяха убедени, че тя отново е слязла на Рупите.

Преди това на Голяма Богородица от празната църква „Св. Петка”, построена по заръка на ясновидката, се чувала цял ден тиха мелодия, а вътре нямало жива душа. Местните обаче не се плашат и си знаят, че около големите християнски празници, тяхната закрилница Ванга ги навестява.

Пак преди Голяма Богородица преди две години става и най-знаменателното чудо след смъртта на петричката пророчица. Тогава възрастна жена видяла по лицето на статуята на Ванга, изваяна по случай 100 години от рождението й в Рупите, капчици прозрачно бистри сълзи. Никой не може да каже дали бабата наистина е видяла статуята да плаче, тъй като няма други свидетели, но всички в района вярват, че това се е случило и то е било предупреждение от Ванга към българите, че ще се случи нещо лошо. За радост подобно нещо не се е случвало скоро и сега единствените чудеса около Рупите са само за добро, радват се хората и продължават да се тълпят на опашка, за да влязат в дома й и да усетят и те от лековитата й енергия.

Вижте още: 

Ванга: Когато намерят костите на Левски, чудо ще стане с България!

инфо: http://pik.bg/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

3 коментара
  1. Анонимен 10 години ago
    • Анонимен 10 години ago
  2. Анонимен 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.