Индиец живее с вдигната ръка в продължение на 38 години

индСадху Амар Бхарати е нещо като светец за индийците. Той казва, че е държал ръката си вдигната от 1973 г. до 2011г. За толкова дълъг период от време тя е атрофирала и е абсолютно безполезна, но е станала символ на поклонниците на бог Шива.

Амар е бил съвсем обикновен човек от средната класа, който е водел нормален начин на живот – имал  работа, дом, жена и три деца. Една сутрин се събудил и установил, че за него вече нищо няма значение. Единственото в което намирал смисъл, било да служи на бог Шива. Така той започнал да се скита из цяла Индия, само с дрехите на гърба си и своят метален тризъбец.

Изминали три години и през 1973 г. и Амар осъзнал, че все още е зависим от удобствата на живота и всекидневието. За да се откъсне от тях, той решил да вдигне дясната си ръка и да не я сваля дълго време.

Днес, 38 години по-късно ръката му все още седи в неестествена поза и Амар не може да я използва, дори и да иска.

Индиецът послужил за вдъхновение на други садхуси, които веднага последвали примера му. Някои издържали с вдигната ръка 7, 13 дори 25 години.

Подобна саможертва предизвиква не само всекидневни неудобства, ами и много физическа болка, която човек трябва да преодолее.

Амар разказва, че в миналото страдал от много силни болки, но днес ръката му е напълно атрофирала, заседнала в полувертикална позиция и не го боли.

Индийските садхуси правят всякакви саможертви в името на религията.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

4 коментара
  1. Анонимен 11 години ago
  2. Анонимен 11 години ago
  3. galena 10 години ago
  4. Анонимен 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.