Астроложката Алена: Ритането на менче съсипва брака

Какво може да попречи на хармоничния брак, трябва ли
да се краде булката и да се спазват остарели традиции? Какви грешки допускат най-често младоженците при подготовката на сватбения ритуал? Отговор на тези въпроси дава астроложката Алена пред в. „България днес“.

Грешките идват от традиции, съхранени, но неправилно, от бабите и дядовците, от миналите векове. От традиции, които сме привнесли от чужбина, но не пасват на нашата народопсихология. Но най-вече от сватбените агенции, които, за да са модерни и атрактивни, често са причина за нещастен брак, само защото са „внедрили интересните“ ритуали, които обаче вредят. Някои ритуали са променени, други са недомислица, която носи негативни последици, а най-голямата грешка при сключване на брак е неспазената съдбовна забрана за брак от младоженците.

В съвременните сватбени традиции стародавните ритуали са се видоизменили и не малко от тях са се превърнали в театър без съдържание, други са се изродили в суеверия, но със силата да вредят на младото семейство. Ако имах власт, бих забранила ритането на менчето, което орисва, но всъщност уж показва какво ще е потомството, момче или момиче, но също тъй показва, дали ще има зачеване, ще се роди ли здраво бебе, майката ще оцелее ли при раждането и подобни, не толкова радостни бъдещи събития в живота на младото семейство. Вредни традиции са вторият булчински букет, съботният сватбен ден, различните халки за мъжа и жената. Вредни дотолкова, че понякога не само могат да провокират раздяла, но и да възпрепятстват създаването на потомство.

Най-важното е всички двойки омаяни от взаимна любов, слепи за каквито и да било съвети, да проверят дали нямат съдбовна забрана за брак и ако имат – кога приключва нейното действие. И най-силната любов е безсилна пред забраната за брак до определена възраст и предвещава развод.

Истинската обич обичайно се бърка с влюбването и любовта. Заради неспазването на съдбовната забрана за брак, която не е наказание, а предпазва от неподходящо партньорство или ранен брак, разводът е гарантиран рано или късно. Ако бракът оцелее, агонията в отношенията е за цял живот, изневерите са постоянни, а децата от брака често не създават семейство, когато пораснат, от страх да не повторят живота на своите родители. Партньорският хороскоп за сходимост между двамата партньори е фарът в тъмата на бъдещето и е изключително полезен преди двамата да вземат решение за създаване на семейство. Когато съществува категорично несходство, дори и при силни чувства, след отпадането на забраната при единия или двамата всеки от тях среща своята друга, подходяща половинка и раздялата, дори и бавна, мъчителна и свързана с душевно страдание, е задължителна. Любовта не е в състояние да надмогне правилата съгласно вселенските закони и законите на незримия свят. Най-неприятната констатация в такива случаи е създадената негативна карма между двамата, ако са се разделили с омраза, която господства и в бъдещето им дори и след създаване на ново семейство.

Един отрича стари суеверия, но почита нови ритуали и съвременни суеверия, като хвърлянето на жартиера или уж безобидното и толкова невинно пускане на гълъби, което действие също може да е със силата на оракула на менчето. Краденето на булката си е безвкусна бутафория, дори не е суеверие.

инфо: novini.bg

Вижте още:

10 позабравени български традиции и обичаи

Странни обичаи в различните страни

Не приемайте като подарък тези 7 предмета! Могат да ви донесат лош късмет!

Истинските имена на месеците на български език

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.