Босненската Пирамида на Слънцето

drevnite.com

През 1994 г. Неждан Шечерович, който живее на северният склон на хълма Височица започва да се съмнява дали в действителност този хълм е природно образувание или е изкуствено създадено. В разгара на Босненската война, когато бомбите падали по хълма той ехтял сякаш вътре в него няма нищо. Местните били озадачени, докато през 2007 г. не започнали археологически разкопки по северният склон на Височица и тогава за изненада на всички се оказало, че това не е хълм, а пирамида с колосални размери. Разкопките водел известният археолог Семир Османагич, който е специалист по древните пирамиди. След като направил изявление, че хълма Височица всъщност не е хълм а гигантска пирамида предизвикал истински фурор в научните среди, станала известна, като босненската Пирамида на Слънцето.

Босненската Пирамида на Слънцето е може би най-голямата пирамида в света. Нейните размери са внушителни. Висока е повече от 220 метра, което е два пъти повече отколкото Хеопсовата пирамида в Египет, теглото й е 18 милиона тона, а ръбовете и са ориентирани съвсем точно по четирите посоки на света, като отклонението е от само 12 секунди от градуса. Най-забележителното обаче, при нея е възрастта й – цели 29 200 години, като възможното отклонение от това е плюс или минус 400 години. Това прави босненската Пирамида на Слънцето най-древната пирамида на Земята. Остава обаче открит въпроса: „Как подобна конструкция е била построена преди близо 30 000 години, когато според науката хората живели по това време повече приличали на маймуни отколкото на човеци?“.

Според учените босненската Пирамида на Слънцето не е направена от обработен камък. Строена е с материал, който наподобява изключително здрав бетон. Тук идва и вторият въпрос: „От къде древните хора са имали бетонобъркачки и знания за да направят този бетон?“.

Професор Османагич обаче твърди, че това е само началото, защото изчисленията му показвали, че Пирамидата на Слънцето не е единствената по рода си, а в близост до град Високо има долина, в която се намират поне пет пирамидални структури. Учените решили да ги нарекат – Пирамида на Слънцето, Пирамида на Луната, Пирамида на Дракона, Пирамида на Любовта и Пирамида на Земята. Главните от тях били на Слънцето, на луната и на Дракона. Трите имат абсолютно правилна геометрична форма на равностранни триъгълници, като височината на ръбовете от подножието до върха е точно 2170 м.

Учените правят и още едно шокиращо откритие. В основата на Пирамидата на Слънцето са намерени тайнствени подземни тунели. Семир Османагич казва, че никога не е виждал толкова дълга и заплетена мрежа от тунели и камери никъде по света, както тази под Пирамидата на Слънцето. Установено е, че под тази пирамида има цял подземен град. Входът към тунела бил затворен само с пясък и различни по големина камъни. В тунела учените откриват парченце дървесина, което след направеният радиовъглероден анализ дало информация на учените, че тунелите са засипани преди 4600 години. Това означава, че тази пирамида може да ни даде информация не за една, а за две древни високоразвити цивилизации. Едната, която е построила пирамидите и мрежата от тунели и другата, която след хиляди години ги е засипала и консервирала.

източник: drevnite.com

Вижте още:

Босненската Пирамида на Слънцето е на 32 000 години

Най-древната пирамида в Индонезия

Тайнствената фигура на хуманоид над Теотиуаканската пирамида

Неземният обитател на Великата пирамида

Голямата пирамида концентрира електромагнитна енергия

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.