България през погледа на световноизвестен фотограф

6

Известният фотограф Тимъти Алън прослави България, качвайки в профила си в Instagram и Facebook поредица от свои снимки, запечатали бита в планина Огражден. Няма как да не подчертаем, че въпросните снимки се радват на огромен интерес и под тях се открояват десетки коментари на хора, възхитени от красотата на родината ни.

45-годишният мъж фотографира живота в планината в Югозападна България за проекта „Human Planet“ на Би Би Си, фокусиращ се върху общества, които са запазили обичаите и традициите и живеят далеч от благата на модерната цивилизация.

„Срещнах се с баба Стоянка. Тя ни покани в дома си, предложи ни храна и ни показа снимки на семейството си. Когато я попитах дали мога да й направя портрет, тя каза: „Моля те, кажи на всички, на които ще покажеш снимката, че името ми е баба Стоянка“, разказва англичанинът.

Вижте уникалните снимки, запечатали мъжкото хоро на Йорданов ден, величието на българската природа, гостоприемството, както и добротата на хората, живеещи в малките и отдалечени селца в Огражден.

1 2

3

4

5

инфо: novini.bg

Вижте още: 

8 РЕДКИ ИСТОРИЧЕСКИ СНИМКИ И ИСТОРИИТЕ ЗАД ТЯХ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Един коментар
  1. Z. Argirova 8 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.