България сред 187 държави с лоша чешмяна вода

Туристическата агенция Globehunters възоснова на данни от центровете за контрол и профилактика на заболяванията в САЩ (федерална агенция, подчинена на американското здравно министерство), е израбонило списък с държави, в които вода от чешмата не е безопасна или е неприятна на вкус. Това пиеше Daily Mail.

В списъка са включени 187 страни и България присъства, за съжаление. Русия също е там, всички бивши съветски републики без Естония, и още Перу, Пакистан, Панама, Република Македония, Джибути…

Изследователите обясняват, че присъствието на съответната държава в списъка не означава задължително, че водата от чешмата е мръсна и не става за употреба – просто би могла да е неподходяща за пиене.

Напълно безопасна, според публикацията, е водата в САЩ (освен остров Гуам, едно от владенията на САЩ), Канада, Австралия, Чили, Япония, Южна Корея, Саудитска Арабия, Великобритания, Норвегия и понечето от държавите членки на Евросъюза.

Изданието припомня, че в целия свят (по данни на Световната здравна организация) от разстройство, получено след упортреба на не безопасна вода, всяка година умират по около 842 хиляди души.

инфо: spisanie8.bg

Вижте още:

Зеленчуците и плодовете, в които има най-много и най-малко пестициди

XV век в Англия. Сключвате брак през юни, защото сте се изкъпали през май

Пластмасовата ви бутилка е по-мръсна от кучешка играчка

Дишате замърсен въздух? Това личи по очите

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.