Бърз психологически асоциативен тест ще разкрие вашите най-съкровени мисли

Емоциите ни са тясно свързани с нашите качества и съкровени мисли. Те са отражение на случващото се вътре в нас. Но често се случва да отричаме или да се страхуваме от това, което чувстваме, а също и да бъркаме определени състояния с емоции. В тази връзка психологията може да предложи различни методи за анализирането на несъзнаваните процеси, както и за разкриването на същността на личността. Под формата на асоциативни тестове всеки може да разбере що за човек е и що за личност стои срещу него.

Предлагаме ви един такъв бърз 5-минутен психологически асоциативен тест под формата на игра,  който ще ви помогне да разкриете своите най-съкровени мисли, както и тези на вашите близки.

Да играем бърза игра!

Представете си пустиня, която се простира, докъдето стигат очите ви. В рамките на тази пустиня има куб. Опишете куба. Как изглежда? Колко е голям? От какво е направен? И къде в пустинята се намира той?

Няма верни и грешни отговори. Няма как да сбъркате или изгубите играта. Чувствайте се свободно да разсъждавате колкото време желаете, преди да продължите.

Та ето ви в пустинята с вашия куб. И заедно с куба забелязвате стълба. Сега опишете стълбата. Колко е голяма? Къде се намира в сравнение с куба? От какво е направена? Отново помислете, преди да отговорите.

Сега в тази пустиня, в която има една стълба и един куб, има и кон – опишете го! Как изглежда? Какво прави? Къде е? Отива ли някъде или е статичен?

Почти сме готови.

Сега виждате цветя. Опишете цветята. Колко са те? Как изглеждат? Къде са те спрямо другите предмети?

И последно. Има буря. Как изглежда тя? Близо ли е? Далеч ли е? Каква буря е това? Има ли въздействие върху някой от останалите обекти в пустинята?

А сега интересната част – резултатите:

Кубът представлява вашето его

Размерът на куба показва размерите на вашето его. Ако той е голям, то най-вероятно вие сте уверена в себе си личност. По-малките размери на куба показват неувереност и притеснение. Ако сте поставили куба в пясъка, то вие сте здраво стъпили на земята в реалния живот. Но ако е разположен в облаците, разкрива отношението ви към живота като объркано и неясно. Образно казано „все още се реете из облаците“. Цветът на вашия куб също е от значение. Ако той е прозрачен, означава, че сте добър човек без задни мисли и лесно може да се надникне в душата ви. Цветните кубове показват, че може да сте човек, труден за разгадаване. Тъмните нюанси засилват този ефект, докато по-светлите тонове корелират с възможността по някакъв начин да се стигне по лесно до вас и вашия свят.

Стълбата представлява вашите приятели

Morkadis

Разположението, видът на стълбата и дали е облегната на куба, зависи изцяло от вас, както и изборът ви на приятели. Дали е ниска или висока, крехка или здрава, изправена или полегнала? Те може да играят важна роля в живота ви или само да са преходни познанства. Тук може сами да направите изводите за себе си.

Конят е мечтаният партньор

Той казва много за това, което искате от него. Някои виждат работен кон, други виждат еднорог. Видът, силата и възможностите са това, което действително търсите и искате от човека до себе си.

Цветята са вашите деца

Броят на цветята, които сте видели, може да посочи дали желаете да имате едно, две или повече деца. Отношението ви към тях също показва вашата загриженост или липсата на такава. Възможно е да има хора, които са избрали да не виждат цветя в картината си. Това означава, че пустинята е безплодна. Но в крайна сметка всеки сам прави своите избори.

Бурята е заплаха

Бурята символизира заплахата в живота ви. Тя може да е огромна, гръмотевична, близо или далече от вас. Може да е на лично или служебно ниво. Това вие може сами да прецените и да намерите свой собствен смисъл.

Е, погледнахте ли вътре в себе си? Разгадахте ли част от мислите, стремежите и страховете си? Можете да приложите този тест на ваши близки и приятели. Вероятно ще останете изненадани от техните изображения. Опитайте!

източник: lifestyle.framar.bg

Вижте още:

Как стискате юмрук? Ето какво разкрива това за вас!

Как се справяте в трудни ситуации

Първата дума, която видите, разкрива скритите ви копнежи и страхове

Тест: Колко квадрата виждате?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.