В Бостън отвориха „капсула на времето“ от преди 220 години

2В Музея на изящните изкуства в Бостън в тържествена обстановка е била отворена „капсулата на времето“, зазидана в стената на законодателното събрание на щатаМасачузетс преди 220 години, предаде ТАСС.

Посланието до потомците е било оставено, когато през 1795 година започнал строежът на зданието, от двама герои от Войната за независимост на САЩ – Пол Ревир и СамюълАдамс.

От медната кутия с общо тегло около 4,5 килограма са били извадени около 20-ина старинни монети, бронзов медал с изображението на Джордж Вашингтон, вестници, документи и някои други артефакти.

„Историята на щата Масачузетс е история на Америка“, заяви на тържествената церемония държавният секретар на щата, ръководителят на комисията по история на Масачузетс Уилям Галвин. По думите му предметите в капсулата са символ на „огромната надежда“ на основателите на САЩ.


Галвин е обявил, че за известно време съдържанието на „капсулата на времето“ ще бъде изложено в музея. След това то отново ще бъде опаковано в медния контейнер и ще бъде върнато на предишното си място в основите на сградата. Не е изключено в капсулата да бъдат добавени и някои предмети от наше време.

„Капсулата на времето“ беше открита през декември 2014 г. от работници, поправяли водопровода на сградата. Те съобщиха за находката в Музея на изящните изкуства. Съдържанието на контейнера бе изследвано с помощта на рентгенови лъчи и други съвременни средства, за да не бъде повредено при отварянето.

Тържествената церемония по отварянето се е състояла в залата, в която са окачени портретите на Пол Ревир и Самюъл Адамс. Според Галвин „капсулата“ вече веднъж е била откривана при ремонтни работи през 1855 година, но е била зазидана отново.

инфо: БТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.