Гиганти сред ацтеките?

1

Описанията на гиганти са нещо обичайно в религиозните книги и исторически текстове по света, включително и в централна Америка. В Западния свят и най-вече в Библията се споменават гиганти като Голиат, Ог и Нефилим, но хората на американския контитент също са описвали огромни хора с нечувана сила още от древността.

Италиански превод на испански ръкопис от колониалната епоха разказва за културата на толтеките в долината Теуакан. Името на ръкописа е Кодекс Риос, познат още като Кодекс Ватикан А. В него се споменава, за ацтекски воини, които заловили и убили гигантски хуманоид. Великанът се казвал Кинаметцин – един от старите. В митологията на ацтеките гигантите Кинаметцин населявали света в предишната ера, наречена „слънце от дъжд“. Те били наказани от боговете, защото не ги почитали и цивилизацията им била унищожена след жестоки бедствия. Според легендите някои от пирамидите на ацтеките са построени от тези гиганти.

2

Според преведени сведения от испанската инвазия на американския континент един от героите на ацтеките – Тцилакатцин – също е бил гигант. Тцилакатцин станал известен по време на обсадата на Теночтитлан. Воините на ацтеките се страхували от испанските войници, но гигантът бил много силен и успял да убие с камъни няколко испанци. След това конкистадорите фокусирали атаките си срещу него, но не били способни да му направят нищо, а гигантът се маскирал като обикновен войник и продължил да извършва покушения. Понякога излизал на бойното поле без никаква броня, за да всява страх у съперника.

Изглежда, доказателства и легенди за съществуването на гиганти могат да се открият по цял свят. Възможно ли е наистина в миналото нашите предци да са съжителствали с изчезнала раса на великани и ако това е така, защо тази част от историята на човечеството остава в сянка?

инфо: drevnite.com

Вижте още: 

ЗАГАДКАТА НА ВЕЛИКАНИТЕ ОТ БРОНЗОВИЯ ВЕК

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.