Дийпак Чопра: За да сте щастливи, ви трябва добър сън

чопра

– Г-н Чопра, запознат ли сте с езотеричната история на България?

– Да, запознат съм. Всичко това се е вляло в културата ви и е част от общата ви памет, но трябва да бъде възкресено заради последните 50 години. При вас има противопоставяне на езо и екзотеорията. Запознат съм и с Петър Дънов.

– Взаимствали ли сте част от идеите на Дънов за вашите разработки?

– Идеите му са базирани върху евангелията в християнския свят. В момента дори подготвям книга, която ще се казва „13-ият апостол“, който всъщност е била Мария Магдалена.

– Ако има Господ, защо той позволява да се случват лоши неща?

– Господ не е белобрад старец в небето. Живеем във Вселена, която на практика може да е безкрайна. Само 0,15% от нея са видими, останалото е тъмна материя. Днес учените ни казват, че има около 300 млрд. планети в Млечния път, които може да са обитавани. И истината е, че ние не знаем как и защо действат силите във Вселената, но е факт, че са изключително прецизни. Може да изглежда хаотично, но движението на атомите е изчислено много точно. За да достигнат до източника, хората трябва да се отдадат не на религия, а на религиозни изживявания.

– Какво трябва да правим, за да сме щастливи?

– Има няколко стъпки, които можете да следвате, за да стигнете до щастието. Първо, трябва ви добър сън. Медитацията също е много важна. След това идват движението, силната емоционална подкрепа и храната. В наши дни в храната има много петролни продукти, които са токсични. Предпочитам растителни храни или средиземноморска кухня. Освен това имам много любов в живота. Обичам да съм сред природата и сега ми предстои триседмично пътешествие в Танзания и Кения, а в понеделник вечерта имах възможност да отида на Витоша.

– Как да поддържаме връзката между тялото и душата си?

– Средната продължителност на живота на жените в Япония е 88 години, а на мъжете с 5 години по-малко. Трябва да се знае, че има разлика между биологичната, хронологичната и психологичната възраст. Доказано е, че медитацията удължава хромозомите и влияе на биологичната възраст. Така хора на 80 години изглеждат на 60. Лично аз съм против пластичната хирургия. Поставянето на силикон може да е вредно, защото някои от материалите са канцерогенни, а и поставянето им говори за ниско самочувствие на човека.

инфо: novinar.bg

Вижте още: 

10-ТЕ СЪВЕТА ЗА ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ ОТ ДЪЩЕРЯТА НА ПЕТЪР ДИМКОВ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.