Долините на смъртта – зловещите места (част 1)

В най-различни ъгълчета на нашата планета съществуват аномални местности, които отдавна се ползват сред околните жители със зловеща слава. Тези тайнствени места се обединяват от название, което звучи еднакво на всички езици и наречия – Долините на смъртта.

Долината на смъртта, САЩ

3

Тази долина е разположена в Съединените щати в южната част на Невада. Страховитото си название тя е придобила вследствие на случаи на безследно изчезнали тук хора.

Допълнителна загадъчност ѝ придава това, че автомобилите, с които пътували изчезналите, били открити цели и непокътнати – но от хората в тях нямало и следа. Изказвани са различни, понякога и съвсем противоречиви версии – например местните жители били убедени, че тук имат пръст военните, които изпитвали нови оръжия в тази местност. Но и самите военни си имали проблеми с изчезвания в тази местност…

Долината на седемте смърти, Индия

4

В Северна Индия има долина, която дори не се нарича Долината на смъртта, а Долината на седемте смърти. От нейните „обятия“, ако се вярва на местните поверия, никой не се връщал.

И все пак последната експедиция се върнала цяла и невредима и дори донесла обяснение на зловещата слава на тази долина. Оказва се, че насред местността има езеро, под което се струпва и от време на време на повърхността излиза метан. При тихо време, вследствие на това явление, долината наистина е способна да умъртви всичко живо наоколо. Така и обаче останало необяснено защо вътрешностите на откривани тук тела били изгорени като от огън, докато отвън били неувредени.

Долината на обезглавените, Канада

5

В северозападната част на Канада е разположена още една долина със зловеща слава. Това е Нахани, или Долината на обезглавените. С второто название долината се е сдобила, след като през 1898 година в нея изчезнала безследно група от шест души.

През 1905 година също толкова внезапно изчезнала и втора група златотърсачи. След три години обаче случаен ловец се натъкнал на техните останки. Скелетите лежали на склона на обрасъл с храсти хълм и били обезглавени.

През 1921 година долината погълнала поредната жертва – Джон О’Брайън, а година по-късно – и Ангъс Хол. През 1932 година тук било открито тялото на Фил Пауърс, също лишено от глава.

През 1965 година към Долината на обезглавените тръгнала експедиция, за да изясни най-накрая тайната на „убийственото място“. Уви, тези смелчаци били застигнати от участта на всички попаднали тук – никой от членовете на тази група не бил видян повече.

Morkadis

Изказвани са различни версии за събитията, дори най-фантастични – например за животно човекоядец. Тази версия не издържа критиката на времето, той като нито един хищник не живее сто години, колкото са минали от момента на първото такова убийство в смъртоносната Долина на обезглавените.

Долината на падащите птици, Индия

6

В Индия, в планините на щата Асам, е разположена още една аномална зона – Долината на падащите птици. Впрочем официалното ѝ име не е толкова страховито – Долината на Джатинга. Тя е получила другото си име поради това, че през август всяка година там се случва необяснимо явление – нощем от небето започват да падат птици.

Интересното е, че пернатите мигранти се намират в полусъзнание и почти не реагират на случващото се. Изказвана е хипотеза, че причината на това явление е особено състояние на атмосферата, геофизични и магнитни аномалии. Като се насложат една върху друга, тези аномалии нарушават системата за координация на птиците и те падат.

Те обаче не обясняват откъде са се появили подобни фактори, още повече че до неотдавна подобно загадъчно явление не било наблюдавано.

инфо: megavselena.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.