Егунгун – живите призраци, които убиват

7

Невероятна поредица от снимки показва живите призраци на Бенин, за които селяните смятат, че са проводник на техните предци. Традицията твърди, че ако човек се докосне до Егунгун ще умре, както и самият призрак.

Егунган – едно от тайните общества на Бенин, се явява като маскирани мъже, които се произнасят при възникнали спорове. Егунгун говорят високо с напълно нечовешки и обезпокоителен тон, на фалцет и на език, който остава неразбираем за другите селяни, разказва „Дейли Мейл“ (Daily Mail).

Егунгун представляват душите на мъртвите, които са се завърнали на Земята, за да предадат съветите си на живите.

Чрез удрянето на барабани и танците, те се смятат за обсебени от духовете на предците. Егунгун винаги са придружавани от барабанисти.

Всеки Егунгун се появява като напълно покрита фигура, оставяйки впечатлението, че починалият прави временно завръщане на Земята. Това впечатление се засилва от огромните им костюми, платното и дизайна, които използват, изразяват силата на предците.

Егунгун идват в селата, отсъждат и дават съвети.

Тяхната дума е последна, тъй като съветът им е директна дума на боговете.

Те уреждат локални спорове, а познанията им често са използвани по време на беда за селото.

Вярва се, че физическият контакт с Егунгун е смъртоносен и за човека, докоснал се до него и за самия Егунгун, затова всеки Егунгун е придружаван от човек, който носи дълга и дебела пръчка и се грижи това да не се случва. Той също е член на тайното общество.

инфо: vesti.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.