Екатеринбургските останки са на двойници на Романови

николай

Такъв е изводът от съпоставката на зъбния статус
на императорската фамилия с черепите от Поросенков лог

 Царят е сменял четките си на два месеца и е ходил на зъболекар, а подмененият “владетел” бил с развалени зъби

В съдебната медицина съпоставката на зъбния статус е един от най-сигурните методи за идентификация на тленни останки. В тази светлина нека разгледаме част от откритите през лятото на 1991 г. в местността Поросенков лог край град Екатеринбург тленни останки от масов гроб, в който са били погребани 9 души.

За т.нар. Екатеринбургски останки авторитетната следствена комисия вече се произнесе през 90-те години на ХХ век, че принадлежат на царското семейство. Според изследванията на комисията,

череп №4 принадлежи

на императора,

череп №6 е на царицата майка Александра, а черепите с номера 3, 5 и 7 са на техните дъщери – княгините Олга, Татяна и Анастасия.

Констатациите са, че четирите предполагаемо женски черепа принадлежат на хора в роднински отношения, тъй като имат твърде сходно разположение на зъбите. Те са се подлагали на квалифицирано зъболечение, което е използвало най-съвременните достижения на тогавашната дентална медицина. И обратно – череп №4 е с тотално разядени от кариес зъби.

Специалистите, защитаващи версията, че Екатеринбургските останки принадлежат на фамилия Романови, обясняват занемарените зъби на „мъжкия“ череп със страха на царя от зъболечение. Както е известно,

по настояване на Руската православна църква

през 2015 г. започна ново следствие, което да разпръсне витаещите в руското общество съмнения, че „има нещо гнило в Дания“.

Ето защо бяха привлечени едни от най-изтъкнатите специалисти в стоматологията и в новата история, които дадоха категорични отговори относно зъбния статус на деветте открити скелета и по този начин изчистиха много от съмненията по казуса „Поросенков лог“.

Става дума за д-р Емил Г. Агаджанян – зъболекар от висша категория, стаж по специалността 29 години, заместник-председател на Стоматологическата асоциация на Санкт Петербург, член на Европейската асоциация по естетична стоматология (EAED), член на Американската асоциация на козметичната стоматология (AACD), за историка Леонид Е. Болотин и за историка Алексей А. Оболенски.

Ето го и техният отговор на основния въпрос:

Morkadis

Провеждано ли е лечение на зъбите на императора? Къде, кога и в какъв обем?

„Император Николай през целия си живот е бил

редовно

наблюдаван от висококвалифицирани стоматолози

и е обръщал специално внимание на хигиената на устната си кухина, както е видно от документите за закупуването на четки за зъби и стоматологични еликсири – отговарят тримата специалисти. –

Изчисленията показват, че той е сменял четките си на всеки два месеца, каквито са и сегашните стоматологични норми. До 1910 г. не са регистрирани случаи на стоматологично лечение на Николай Александрович. Но в същата година на д-р Хайнрих Уолисън е изплатен хонорар от 1300 сребърни рубли за лечение на зъбите на императора.

През 1914 г., както и всеки ден от 3 до 7 януари и на 19, 21 и 26 октомври 1917 г. Николай е бил (по думите му – „дълго“) на лечение в кабинета на зъболекаря С. С. Кострицки. Последното му посещение при стоматолог е документирано на 10, 11, 15, 17 и 24 декември 1917 г. по време на заточението му в град Тоболск.

Освен това при зъболечението по онова време е било

обичайна практика да се използва местна упойка,

за да се избегне болката по време на стоматологична интервенция. Няма никаква причина да се мисли, че цар Николай Александрович е избягвал поради страх от болка зъболечение през живота си. Така че, ако череп №4 бе на император Николай II, зъбите на черепа трябва да имат следи от зъболечение, вкл. пломби или следи от изваждането на зъб. Такива следи обаче няма.“

Изводът, който

се налага сам:

повече от очевидно е, че т.нар. „Екатеринбургски останки“ НЕ принадлежат на императорското семейство. Което може да означава, че:

Първо – цар Николай II и неговите ближни са били спасени и никой никога не ги е разстрелвал.

Второ – че

вместо царското семейство са били разстреляни техни двойници

Трето – или пък дори и двойниците не са били разстреляни през нощта на 17 юли 1918 г. А масовият гроб в Поросенков лог е бил изкопан по заръка на Сталин много по-късно – през 1946 г., когато поредната Лъже-Анастасия изявява претенции за царска наследница пред английския съд.

И в него са били положени тленните останки на двойниците, умрели от естествена смърт например. Подобно предположение обяснява факта как е възможно девойки на по 17–20 години да имат по над 30 пломби по зъбите си. Но ако двойничките са били по-възрастни, ако са раждали и кърмили, това може да обясни генерализирания кариес на „княгините“.

А вместо Николай II очевидно

е бил използван негов двойник от простолюдието,

който не е имал финансова възможност да си позволи каквото и да било зъболечение. Подобно предположение обяснява и свидетелското показание на малкия тогава Лазар Рендел, запомнил изумлението на майка си. Тя е стоматоложката Мария Рендел, която на 10, 11, 15, 17 и 24 декември 1917 г. е лекувала зъбите на „царя“ по време на заточението му в град Тоболск. И била изумена от факта, че „устата му била пълна с изгнили зъби“.

Тоест по това време царят и неговото семейство вече са били подменени с двойниците си.

инфо: 168chasa.bg

Вижте още:

Любовните истории на аристокрацията

Забележителна прилика издига царе и императори

Забравената царица Елеонора – коронованият ангел на България

Несметните богатства на Николай Втори

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.