Ентусиаст плати 88 000 долара за меню от „Титаник”

титаник

Ресторантско меню от „Титаник” бе продадено на онлайн аукцион за 88 000 долара.

Търгът се проведе от Lion Heart Autographs. Заедно с менюто бяха продадени още два артефакта, оцелели от спасителна лодка 1 и неизвестни досега.

Менюто е било собственост на пасажер, успял да се спаси с т.нар. „спасителна лодка за богаташи” при корабокрушението на „Титаник” през 1912 г. Лодката се нарича така, понеже има сведения, че пасажерите й, всички от първа класа, подкупили екипажа да качи в нея само 12 човека при капацитет за 40, за да е сигурно, че лодката няма да потъне.

Освен менюто на онлайн търга бе продадено писмо, написано от пасажер шест месеца след трагедията. Цената е 7500 долара. Третият артефакт е билет за турската баня на „Титаник”, на който е записано теглото на притежателя му. Билетът бе продаден за 11 000 долара.

инфо: dariknews.bg

Вижте още: 

ЖЕНАТА, ПРЕЖИВЯЛА КОРАБОКРУШЕНИЯТА НА ТИТАНИК, БРИТАНИК И ОЛИМПИК

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.