Жена без ръце стана пилот на самолет

2

Жена, родена без ръце, влезе в книгата с рекордите на Гинес, след като получи сертификат за пилот на самолет.

Въпреки вродения недъг Джесика Кокс отказва да бъде поучавана за това какво може и какво не може да направи. Споделя, че възприема препоръките на другите като предизвикателство. Джесика може да прави с краката си повечето неща, които обикновените хора правят с ръце. Тя има черен колан трети дан по карате и името й е в писано в Книгата с рекордите на Гинес като първия човек без ръце, който получава разрешително да управлява самолет.

„Още откакто бях на 5 години, когато за първи път летях със самолет, бях много изплашена. Затова исках да превъзмогна този страх. Както е казала Елеонор Рузвелт: „Трябва да разпознаеш своя най-голям страх и да се изправиш срещу него“.


Този начин на мислене й е заложен още от ранна възраст от нейните родители.

„Баща ми много пъти ми е казвал, че не е проронил нито една сълза заради моето физическо състояние при раждането ми, защото не мислел, че това ме ощетява по някакъв начин. Затова и аз не гледах на себе си като на жертва на някаква неправда“, разказва изумителната си история Джесика.

Съпругът й казва, че дори когато неговата половинка се провали в нещо, тя остава позитивно настроена. Джесика води семинари по мотивация. След години практика, тя е открила нещо, което е малко сложно за нейните познати. Затова тя е измислила специален поздрав с крак, който имитира този с ръцете. Нейната историята е вдъхновение за много други хора да не се отказват.

инфо: novini.bg

Вижте още:

ЖЕНАТА, ПРЕЖИВЯЛА КОРАБОКРУШЕНИЯТА НА ТИТАНИК, БРИТАНИК И ОЛИМПИК

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.