Забравете за постоянното оплакване и мрънкане! Ето защо

В съвременния ни живот разполагаме с много забавления, но вместо да ходим на кино или театър, ние често буквално се вглъбяваме в ежедневието и в някакъв момент сме въвлечени в рутината, без дори да го осъзнаваме.

Всеки един работен ден започва и завършва по един и същи начин, водим и прибираме децата си от детска градина или училище, приготвяме им закуска, а после спретваме вечеря, докато накрая, вероятно вече отдъхнали, е дошъл момента да се насочим към леглото си.

За провеждането на елементарен разговор с партньора ви и дума не може да става, камо ли за секс. И то не толкова защото сме изморени, а защото сме се вплели в паяжината на ежедневието.

Постепенно започваме да ставаме все по-кисели и изнервени и вместо да се радваме на живота, ние започваме да мрънкаме и да се оплакваме на всеки, когото срещнем.

Ето обаче няколко причини, поради които трябва да се замислите над поведението си, за да избегнете неприятните последствия, произтичащи от него. Защото вредите от песимизъм са реални.

1. Самосъжаление

Когато мрънкате и се оплаквате на първия срещнат, вероятността той да съумее да ви помогне за всеки ваш проблем е минимална, но с всяко ваше оплакване, вие постепенно ще започнете сами да си измисляте нови и нови проблеми, които трябва да бъдат решени. Резултатът е, че ще се самонавивате за тях, ще стигнете до извода, че животът е нечестен и то конкретно спрямо вас и неминуемо ще започнете да се самосъжалявате. А кой знае – може дори сами да се докарате до депресия. Наистина ли го желаете?

2. Ще отблъснете партньора си

Макар да ни наричат слабия пол, няма мъж, който да понесе жената до себе си непрекъснато да се оплаква и да мрънка. Напротив, според мъжката гледна точка (която в случая е съвсем правилна), жената трябва да е силна, изпълнена с енергия, непредсказуема и способна да придава уют на дома. Надали ще се намери мъж на света, който с радост ще се прибира вкъщи, за да посрещне вечното мрънкане на половинката си. Едно е от време на време да изглеждате недоволна от нещо, а съвсем друго ежедневно да се вайкате.

3. Ще останете без приятели

Причините са горе-долу същите, като гореизброените. Би трябвало да осъзнавате, че всеки един човек има свои собствени проблеми и последното нещо, което ще желае е друг да го залива с неговите тегоби (истински или въображаеми). Така че се стегнете, престанете да мрънкате и вечно да се оплаквате и започнете да мислите позитивно, ако не искате да останете без приятели.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Факти за щастието, които ще променят живота ви

Преди да съдите някого или да настоявате, че сте изначално прави, имайте предвид следното…

Психологически трик за по-голяма убедителност

Използвайте силата си, за да създавате обстоятелства

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.