Забравете за тези неща на Цветница! Ще ви донесат нещастие

Цветница е един от най-светлите християнски празници. И до днес битува вярването, че на този ден се сбъдва всичко пожелано.

Цветница е подвижен християнски, религиозен и народен празник. Тази година го посрещаме на 9 април, неделя. Нарича се още Връбница, Цветна неделя и Палмова неделя. На този ден християнската църква празнува влизането на Иисус Христос в Йерусалим в дните преди еврейската Пасха.

Поверията, традициите и обредите на Цветница трябва да се изпълняват стриктно. Не го ли направите, вие се обричате на нещастие. Никога не трябва да сваляте старите върбови клонки от иконата или къщата, където сте ги сложили за здраве от миналата година. Направите ли го, това ще донесе голямо нещастие на цялата къща.

Според поверието на Цветница първо да донесете новите върбови клонки от църквата за здраве и след това да изхвърлите старите в течаща вода. Тя ще отмие всичката негативна енергия, която се е събрала и ви е предпазвала от болести и неприятности.

На Цветница по традиция се пече питка. Ако тя стане глетава, не се изпече и отвътре остане сурова, това вещае скорошна раздяла с близък за вас човек.

Докато се пече питката за Цветница, не трябва да чистите дома. Така ще изгоните щастието и късмета от него.

В хляба на Цветница не трябва да забучвате нож. Това ще донесе бедност както на вас, така и на цялото семейство. Християнките традиции по принцип са против забучването на нож в хляба, по което и да било време на годината.

В началото и в края на хранене на Цветница трябва да хапнете по едно малко парченце хляб, поръсено със сол. Това носи щастие в семейството. Нека всеки на масата спази ритуала – така късметът ще е винаги с него.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Ключове за чудо: Истанбулска църква изпълнява желания, идват от цял свят

Поверия за магическите сили на хризантемите

Славянски, женски татуировки: традиция, която губим

Защо православните се кръстят от дясно наляво, а католиците от ляво надясно?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.