Зависи ли характерът от името ни?

текстКак мислите, оказва ли влияние името на човека върху неговия характер? Не можем да бъдем категорични, но някои езотерици смятат, че това е точно така. Те имат свое обяснение за взаимовръзката. Смятат, че е важно не самото име, а звуците, от които се състои. Звукът е вълна с определени параметри. Въздействието на вълните от различните звуци е различно, но звуците, от които е съставено името, оказват влияние върху човека по-често от останалите. Ето защо ефектът от въздействието им с времето става забележим.

Можете да проверите тези твърдения, ако прочетете текста, който ви предлага да поекспериментирате със себе си. Ето една хипотеза как въздействат звуците върху хората:

А
Хората, чието име съдържа първата буква от азбуката, няма нужда да бъдат карани да работят. Трудът е тяхната природна потребност. Но не натрапеният по задължение, а доброволно избраният.

Б
Привнася в характера необходимост от силни усещания.

В
Седем пъти мери – един път режи. Този принцип обичат да спазват хората, които имат в името си третата буква от азбуката. След прецизното планиране следва ювелирна реализация на замисленото.

Г
Не е ясно защо, но който има Г в името си, обикновено е гнуслив и взискателен към чистотата.

Д
«Което не мога да изям, ще нахапя» – е една от максимите на тези с Д в името. Целта им е да застопорят здраво правата си върху нещо или някой, а какво да правят с тази придобивка – ще му мислят после.

Е
Придава на характера противоречиви черти. Хитростта им е непозната, но стремежът към власт – да. Стремежът им към лидерство се вижда от километри, но често остава нереализиран.

Ж
Естети. Животът им е като спектакъл, в който те играят всички роли едновременно. Репликите им са премерени, костюмът – изгладен.

З
З-з-з-звукът от циркуляра. Обичат да пилят или мозъка на околните или своя собствен.

И
Не вярват никога никому. Прекрасно разбират, че в този живот безплатни обеди няма. Притежават силно чувство за хармония.

Й
Много обичат и пазят тялото си. Страхуват се от всичко, което може да им причини дори най-малка вреда. И дребното одраскване за тях е сериозно събитие.

К
Затворени и загадъчни. Дори невинното им хоби е завоалирано с тайнствен балдахин, все едно че става за забранена любовна връзка.

Л
Влечението към телесен комфорт надскача всички душевни пориви.

М
Стремеж всичко да правят сами, винаги да успяват във всичко, навсякъде да са били и всичко да са опитали.

Н
Доста избирателни в сърдечните си привързаности, внимателни в думите и постъпките си. Консервативните им възгледи и принципността им скриват тяхната ограниченост. Буквата О е като крепостна стена. Препятства полета на мисълта и размаха на чувствата.

Morkadis

П
Целият им живот е едно непрестанно щурмуване на нови и нови височини. Нямат време да се поспрат и да вкусят поне малко от славата, която са спечелили покорявайки предишния връх.

Р
Не се страхувайте да дадете на човек с тази буква в името каквато и да е сума назаем. Ще ви върне всичко до стотинка в уречения ден. Не може да си наруши думата за нищо на света.

С
Шик, блясък, красота. Оставя след себе си незабравими спомени.

Т
Житейски лайтмотив – непрекъснато разнообразие.

У
Хитреци, умеят прекрасно да скрият истинските си намерения.

Ф
Яростно отстояват интересите си. С голи ръце не можеш да надвиеш такъв човек.

Х
Много отзивчиви, винаги са готови да се притекат на помощ.

Ц
Обичат живота, оптимисти. Винаги гледат в бъдещето с увереност и надежда.

Ч
Част от цялото. Усещане за неразрушима принадлежност към единното и цялостното.

Ш
Хладнокръвни и въздържани хора.

Щ
Притежават изострено чувство за справедливост.

Ъ
Крупни собственици и спестовници. Обичат да се запасяват и да пазят имуществото.

Ю
Хората с тази буква в името си са целеустремени, но имат големи дози излишен романтизъм. По себе си съдят за другите, а това в повечето от случаите не им оказва добра услуга.

Я
Обичат да поразмишляват. Собствените им мисли им носят истинска наслада.

инфо: spisanie8.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.