Загадъчни личности с невероятни способности

Как ли би изглеждал животът, ако можехме да правим всичко, което поискаме? Звучи невероятно, но някои хора са го постигнали и това, което е останало след тях показва недвусмислено, че това не са легенди, а достиженията им са действителни. Това са някои загадъчни личности с невероятни способности.

Най-известен между тях изглежда един емигрант в САЩ, дошъл от далечна Латвия на име Едуард Лийдскалнин. През 1913 година той получил отказ от своята 16-годишна годеница. Тя не пожелала да се омъжи за него, защото на своите 26 години той бил твърде стар, а също и твърде беден за нея.

Младият мъж се преместил в САЩ, купил парцел и построил своя замък от блокове коралов варовик. Теглото на някои надхвърляло 5 тона, а за чудноватото творение Едуард не ползвал нито техника, нито работници. Никой не разбрал как мъж с тегло 47 килограма може да построи сам подобен замък.

Той казвал, че е открил как са изградени пирамидите в Египет и сигурно е бил прав. До края на живота си Едуард не издал тайната на Кораловия замък, но сигурно са истина разказите на местни деца, че са виждали слез залез слънце, когато майсторът работел, огромни камъни във въздуха на мястото, където вървели строителните работи. Какво точно е правил латвийският младеж не станало ясно и след смъртта му.

Не по-малко загадъчна и интересна личност е алхимикът Фулканели, за когото се смятало, че е постигнал общата мечта – откриването на философския камък. През 20-те години на миналия век за него не се знаело нищо, но книгата му Тайната на катедралите го легитимира пред света като действително съществуваща личност, при това с изключителен интелект. В публикуваната през 1926 година книга авторът твърди, че всяка статуя с позицията, която заемат нейните ръце и това, което държи в тях, разказва тайната на създаването на философския камък.

Как е изглеждал самият загадъчен алхимик така и не се узнало. Но легендите говорят за възможно духовно просветление, което довело до създаване на философски камък, а той пък мистично преобразил своя създател.

Имало и друго предположение. Според него Фулканели и творение на фантазията на художника Шампан.

Съвсем реална личност с невероятни способности обаче е Чарлз Хетфийлд, който продавал най-напред машини за шевната промишленост, изучавал метеорология, правел опити, а после станал известен с това, че продавал дъжд.

Находчивият самоук химик мечтаел да предизвиква дъжд, толкова необходим на фермерите в САЩ. Явно след многократни опити, през 1902 година е успял да създаде вълшебна смес, в която твърдял, че има 23 химически компонента и тя причинявала валежи.

Той продавал дъжда, който можел да предизвика, за пари, сключвайки договори за милиони долари. Успял да накара дъждът да вали над 500 пъти. Всичко това продължило до Голямата депресия. През 1958 година той починал, но така и не разкрил състава на изобретената смес.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

5 ясни признака, че притежавате ясновидски способности

Как да развием телепатични способности

Вашето тяло има тези свръхестествени способности

Екстрасензорните способности на животните

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.