Зад стените на тайните служби: Най-секретните сгради в света


Какво се случва в тях никой не знае, но тук няма място за простосмъртните. Зад стените на сградите на тайните служби работят стотици и дори хиляди хора, но дали заради архитектурата, или по друга причина, те винаги са покрити с булото на мистерията.

Покрай някои сгради на тайните служби минават ежедневно хора, а същевременно никой не знае какво се случва в тях. Всъщност, голяма е вероятността и никога да не научат, защото в тези сгради, достъп имат само малък брой хора. А част от тези агенции са толкова тайни, че всъщност обществото не знае нито къде се намират, нито каква точно е тяхната задача. И все пак вижте по-известните от тях.

Сградата на „MI5″ в Обединеното кралство

4

Тази сграда се намира в центъра на Лондон и в нея работи агенцията по вътрешно контраразузнаване и сигурност. Сградата е на повече от 100 години и е имала огромна роля в разузнаваческите дейности за терористи и шпиони.

Центърът за правителствени комуникации на Великобритания

1

Става дума за една от трите сгради на британските служби за сигурност и разузнаване. В тези сгради се анализират и проследяват заплахите за националната сигурност, а работата в тях включва наблюдение върху кибератаките, международния и вътрешен тероризъм, както и разпространението на ядрени, биологически и химически оръжия.

Сградата „MI6″ в Обединеното кралство

2

Служителите в тази сграда са отговорни да информират британското правителство за разузнавателните събития в света. Разположен край Темза, сградата е известна сред местните жители и като „Лего — земя“ или „Вавилон на Темза“.

Това е най-важната институция за защита на британската национална сигурност, а основната задача на тази агенция е събиране на информация за събитията по света, които биха могли да имат влияние върху политиката на Великобритания и нейните икономически интереси. Въпреки че е на повече от 100 години, съществуването на агенцията е признато едва през 1994 г., когато е била и преместен на текущото местоположение.

Канадската разузнавателна служба

Става дума за националната агенция за криптология. Разположен е в Отава и е една от тайните служби с най-важно значение. Отговаря за защита на електронната информация на канадското правителство, както и за комуникационните мрежи.

Сградата на ЦРУ в САЩ

Morkadis

6

Вероятно става дума за най-голямата разузнавателна агенция в света! Разположен е в Лангли, но има главна роля в събирането на данни за чуждестранните правителства, корпорации и дори за обикновените хора.

Сградата на НСА в САЩ

5

За разлика от ЦРУ, на която следи парите и хората, НСА се концентрира върху събиране на данни чрез технологията, наблюдавайки, събирайки, декодирайки и превеждайки огромно количество информация в мрежата.

Тайните програми на тази агенция бяха разкрити през 2013 г., от Едуард Сноудън, който предизвика световен скандал, а след това получи убежище и временно местожителство в Русия.

инфо: razkritia.com

Вижте още: 

ПАРАЛЕЛНИЯТ СВЯТ НА ТАЙНИТЕ ОБЩЕСТВА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. go6o kra4ulq 8 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.